Hükümetin hayata geçirmek istediği tartışmalı iş hukukuna yasasına karşı sendikalar yeniden sokağa indi.

Paris’te İtali Meydanı’nda şiddetli yağmur ile başlayan protesto geniş polis kordonu altında gerçekleşti. Nation Meydan’ında son bulan gösteri meydandan çıkış veren tüm sokaklar polis ve jandarmalar tarafından güvenlik nedeniyle kapatıldı.

Yer yer polis ile gerginlik yaşandı. Polis göz yaşartıcı gaz sıktı. Eylemcilerden bazıları yürüyüş güzergahında bulunan otobüs duraklarının ve arabaların camlarını kırdı.

Yedi Sendika 3 Mayıs tarihinde başlayacak meclis tartışmasını etkilemek için eylem düzenliyor.

Demiryolu, metro, elektrik, gaz, Air France, Total, hava trafik kontrolü ve daha genel olarak kamu hizmeti, ticaret, medya, liman ve rıhtım çalışanları öğrenciler eyleme katıldı.

Fransa genelinde 200'den fazla yerde gösteri ve miting yapıldı. Sabah saatlerinde, öğrenciler ile polis arasında gerginlik ve tutuklamalar gerçekleştirilmişti.

Fransa genelinde Sendikalara göre 1,2 milyon gösterici sokağa indi. Polis Fransa genelinde 400 bine yakın olduğunu bildirdi. Paris’te Paris Emniyet Müdürlüğü'ne göre 26.000 ile 28.000 gösterici katıldı.

Paris çatışmalarda bazı tutuklamalar gerçekleşti. Yirmi polis memuru hafif yaralandı.

Opera Bastille ve Palais Garnier Perşembe gecesi planlanmış olan Romeo ve Juliet bale gösterisini güvenlik nedeni ile iptal etti.

 


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr