Marsilya’da yaşayan evli 2 çocuk babası Erkan Yaprak, yaz tatilini geçirmek için geçen 2 Temmuz günü ailesiyle birlikte memleketi Edirne’nin Havsa İlçesi’ne geldi. Yaprak'ın, 15 Temmuz gecesi yaşanan askeri darbe girişiminin ardından sosyal paylaşım sitesi üzerinden yazdıklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği tespit edildi. 16 Temmuz günü savcılık talimatıyla Havsa'da gözaltına alınan Erkan Yaprak ifadesinin ardından tutuklandı. Erkan Yaprak hakkında, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği' iddiasıyla Edirne 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

'AVRUPA'DA SUÇ DEĞİL' SAVUNMASI

Edirne 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık Yaprak, kendisini Avrupa'da bu tür yazışmaların suç olmadığını söyleyerek savundu. Küfür içeren yazıların kendisine ait olmadığını öne süren Yaprak, "Ben bunları Cumhurbaşkanına hitaben yazmadım. Ona hakaret etmedim. Benim sayfamdaki diğer kişilere hitaben yazdım. Ben ayrıca Cumhurbaşkanına suç olduğunu bilseydim yazmazdım. Avrupa'da bu tür yazışmalar suç olarak kabul edilmemektedir. Ona aldandım. Ben Cumhurbaşkanı ve makamına hakaret kastı ile hareket etmedim" dedi. 

Yaklaşık 2 ay cezaevinde kalan Yaprak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ve işçi olarak çalıştığı Marsilya'ya döndü.  

ERDOĞAN ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞ

Edirne 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında Hakim Gökan Yaldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nden gelen yazıyı okudu. Yazıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın herhangi bir şikayeti ya da davaya katılma talebinin bulunmadığı, soruşturmanın resen yürütüldüğü belirtildi.

DARBEYE SEVİNMESİ ARTIRIM NEDENİ OLDU

Daha sonra kararı açıklayan Edirne 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Gökan Yaldız, sanık Erkan Yaprak'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yazdıklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ve sinkaflı sözler içerdiğini söyledi. Hakim Yaldız kararında, "Özellikle darbe girişiminin yapıldığı saatlerde, yoğunlaşmış kin ve darbenin sevinçle karşılanarak yazılması, sanığın hakaret suçunu alenen işlemesi nedeniyle verilen cezada arttırım yapılarak 2 yıl 11 ay hapis cezası verilmesine karar verildi" dedi.

Mahkeme sanık Erkan Yaprak hakkında 'suçlu kişiliği ve pişmanlık duymaması' nedeniyle indirim yapmazken, cezayı da ertelemedi. Kaynak: Cumhuriyet.com.tr