Silivri Cezaevi’nde tutuklu gazetemiz yazar ve yöneticilerine destek için Fransa’nın Menton kentinde dayanışma etkinliği düzenlendi.

Geçen cuma günü yapılan etkinlikte katılımcılara, gazetecilerin kırılan kalemlerine karşılık, kurşun kalem dağıtıldı. Etkinlik, Zülfü Livaneli’nin “Ey Özgürlük” şarkısıyla sona erdi. Akdeniz ve Ortadoğu çalışmaları üzerine yoğunlaşan SciencesPo Menton’da düzenlenen “Agora de Cumhuriyet” adlı etkinliğin açılışını, Berke Alikaşifoğlu yaptı. Paris, Hamburg ve Gent’in ardından Agora ismiyle düzenlenen etkinliğe, Uluslararası Af Örgütü’nden Türkiye Uzmanı Denise Gueguen, gazetemizin tutuklu Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun oğlu Muratcan Sabuncu ile Sorbonne İnsan Hakları Derneği’nden İdil Uzay Uzun katıldı.

Gelecek umudu var

Denise Gueguen, konuşmasında, Türkiye’deki insan haklarının durumunu anlattı. Muratcan Sabuncu da babasının ve tutuklu Cumhuriyet çalışanlarının, Türkiye’deki medya çoğulculuğunun durumuna değindi.

Referandum sürecinde, özgür bir tartışma olmadan yurttaşların tercih yapmak durumunda kaldıklarına dikkat çeken Sabuncu, Türkiye’de yeni anayasanın öngördüğü sistemi de anlattı. Türkiye’nin, bir kişinin ve bir partinin zihniyetine indirgenmemesi gerektiğini dile getiren Sabuncu, “Cumhuriyete sahip çıkan, demokrasi özleminde olan, insan haklarına duyarlı milyonlarca insan var. Bu insanlar Türkiye’nin geleceğine dair bizlere umut veriyor” dedi. İdil Uzay Uzun ise referandum sürecindeki gözlemlerini paylaştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr