Kuzey Ege'nin cenneti olarak adlandırılan Bozcaada'da yazlık mekanlar ve restaurantlara yapılan baskılar daha önce de ada esnafını meşgul eden bir rahatsızlık olarak gösterilmişti.

Özellikle polisin geç saatlerde yemek yenilen, yerli ve yabancı turistlerin sıkça gittikleri restaurantlara kalabalık bir şekilde gelerek uygulama yapması ve "müzik sesini kesin" diyerek uyarıda bulunması, hem mekan sahiplerinin hem de mekana gelen ziyaretçilerin tepkisini çektiği iddiaları sıkça dillendirilmişti.

Fox TV spikeri Murat Güloğlu bu iddiaları doğrular bir yazı kaleme aldı.

Güloğlu yazısında yazlık mekanlara yapılan baskıyı açık bir şekilde dile getirerek, "Yazıktır, günahtır. Otelcisi, pansiyocusu, restoran – barcısı bu konuda bir hayli müstarip. Zaten memleketin turist sıkıntısı çektiği bu yaz aylarında, tıkır tıkır çalışan mekan ve işletmelere çomak sokmak bizim milletin yöneticilerine özgü bir durum olsa gerek." dedi. 

Her yıl haziranın ilk haftası adresim bellidir. Kuzey Ege'nin bir tanesi Bozcaada. Rüzgarı eşsiz, suyu bir harika, kalabalığı tam kıvamında. Kafa dengi bir yol arkadaşı ararken kendime, sevgili Güneri Cıvaoğlu'nun uzun yıllardır yapımcılığını yapan kadim dostum İrma Gözoğlu'yla kafa kafaya verip, atladık Hyundai Tucson'umuza, vurduk yollara. Tabii gecenin ilerleyen saatlerinde yollara düşünce Ulu Önderimiz ve askerlerinin burası geçilmez dedirttiği Çanakkalemize sabahın ilk ışıklarıyla merhaba dedik. Boğaz'da güneşin doğuşunu yakalama şansını yakaladık ki bu harikulade bir duyguydu. Kilitbahir'den Çanakkale Limanı, derken Geyikli, ardından Egemizin biriciği Bozcaada… Burası benim için vazgeçilmez. Geçtiğimiz hafta Alaçatı'yı gözlemlediğim gibi gözlemledim adayı. Sonuç: Bozcaada bu yıl da konuk rekoru kıracak. Benim gözlemim o yönde. Lakin tek sıkıntı kimi idari amirler ve yetkili kurumların ada esnafına reva gördükleri lüzumsuz işgüzarlıklar. Yazıktır, günahtır. Otelcisi, pansiyocusu, restoran – barcısı bu konuda bir hayli müstarip. Zaten memleketin turist sıkıntısı çektiği bu yaz aylarında, tıkır tıkır çalışan mekan ve işletmelere çomak sokmak bizim milletin yöneticilerine özgü bir durum olsa gerek. Umarım bu tür yazlık yörelere daha esnek ve çağdaş yöneticiler atanır.

Yzının tamamı için tıklayınız

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr