İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan Gün ve Balta'nın savcılık sorguları sona erdi. Savcılık, iki şüpheliyi de tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Gün ve Balta'nın ifadelerini aldı. Hakimlik, Balta'nın "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, şüpheli Gün'ün adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Gün hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Hakimlik, İbrahim Balta’nın ise “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında tutuklanan gazetecilerin sayısı ise 18’e yükselmiş oldu.

Ercan Gün bu kez de Dink cinayetinden gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan  Gazeteci Ercan Gün, Hrant Dink Cinayeti soruşturması kapsamında tekrar gözaltına alındı. Ercan Gün ifadesi alınmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr