2009'da Felipe Massa geçirdiği kazada başına isabet eden parçadan dolayı ağır yaralandı, Jules Bianchi de geçen senedeki kazada öldü. Formula 1 yönetimi de bu tip yaralanmaların önüne geçemek adına baş yaralanmalarına karşın korunmanın yolunu buldu.

'Halo' adı verilen ve pilotların kokpit bölgesini koruyan baş koruma sistemini prototip olarak ilk kez Ferrari pilotu Kimi Raikkonen denedi.
Kimi, testten sonra herhangi bir görüş açısı sorunu yaşamadığını belirtti.
McLaren'dan Jenson Button "Güzel görünmüyor ama önemli bir görevi var" dedi. Williams'tan Felipe Massa da "Güvenlik için çok önemli. Ben destekliyorum. Buna ihtiyacımız var" açıklamasını yaptı.
Formula 1 yönetimi bu testlere devam edecek ve kesin kararını verecek. Uygulamanın gelecek sezon başlaması bekleniyor.

Marussia takımından Bianchi, 5 Ekim 2014'teki Japonya Grand Prix'sinde, pistin dışına çıkarak bariyerlere çarpan Sauber takımından Adrian Sutil'in otomobilini çekmeye gelen araçla çarpışmıştı. 18 Temmuz 2015'e kadar komada kalan Fransız pilot, 25 yaşında hayata gözlerini yummuştu.
Amerika kıtasında düzenlenen otomobil yarışı şampiyonası IndyCar'da mücadele eden Andretti takımının Büyük Britanyalı pilotu Justin Wilson ise Pocono Pisti'nde yapılan yarışta geçirdiği kazadan sonra yaşamını yitirmişti.
Pensilvanya eyaletindeki Pocono Pisti'nde, 23 Ağustos 2015'te yapılan 200 turluk yarışın 180. turunda spin atarak duvara çarpan Chip Ganassi takımından Sage Karam'ın aracından fırlayan bir parçanın kafasına çarptığı 37 yaşındaki Wilson, sevk edildiği hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr