FKF 4. Kongresi'ni önceki gün İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Kuştepe Kampüsü'nde gerçekleşti. 197 delegenin katıldığı Kongre'de, FKF'nin kuruluşundan itibaren yaptığı siyasal hamleler tartışıldı. Kongre'de yönetim değişikliğine de gidildi. Merkez Yürütme Kurulu'na yeni isimler seçildi. FKF'nin kuruluşundan itibaren genel başkanlık görevini yerine getiren Erçin Fırat'ın yerine Ufuk Çavdar Genel Başkan seçildi.

Kongre'nin ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

FKF 4. Kongresi, 15 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü’nde, toplam 197delege ile gerçekleştirilmiştir. Kongrede, FKF’nin kuruluşundan bu yana yaptığı siyasi ve örgütsel hamleler, 15 Temmuz sonrası Türkiye’de oluşan politik durum değerlendirilirken önümüzdeki dönem FKF’nin bu alana dair müdahaleleri ve merkezi kurullarındaki gençleşme tartışılmıştır.

Yapılan tartışmalarda, Türkiye’nin büyük bir kırılma döneminde olduğu, özellikle 15 Temmuz’un ardından yaratılmaya çalışılan “milli mutabakat” sürecinin AKP/Saray rejimi tarafından artık önemli görülmediği, tam aksine Osmanlı-Haziran taraflaşmasının daha fazla yakıcı hale geleceği; bu sebepten dolayı önümüzdeki dönemde laiklik ve cumhuriyetçilik gündemlerinin daha da önemli hale geldiği konuşulmuştur.

Tüm tartışmaların ardından FKF Merkez Yürütme Kurulu’na; Abidin İnan Tan, Derya Cafer, Elif Çamöz, Erkin Çalışkan, Esra Mine Güngör, Furkan Seyhan, Gökberk Çınar, İbrahim Kurban, Mustafa Ersözlü, Naci Elma, Onur Kerem Tever, Onurcan Yağcı, Sinan Bölükbaşı, Şevket Çavuşoğlu, Ufuk Çavdar görevlendirilmiştir.

Önümüzdeki dönem Genel Başkanlık görevini Ufuk Çavdar, Genel Sekreterlik görevini ise Abidin İnan Tan üstlenecektir.

Geçtiğimiz dönemde de Genel Başkanlık görevini yürüten, kurucu genel başkanımız Erçin Fırat’a ve gençleşme hamlesi doğrultusunda bu sene MYK’da görev almayan diğer yoldaşlarımıza, bugüne kadar koydukları irade ve sorumluluk için teşekkür ediyoruz.

FKF 4. Kongresi’nden çıkan irade tıpkı geçmişteki gibi nettir. Gençlik, AKP/Saray rejimi yıkılana kadar mücadele edecek, yeni ve laik bir cumhuriyeti kurmak için üzerine düşen tarihsel sorumluluğu yerine getirecektir.

Bir kez daha söylüyoruz: Başladığımız işi bitireceğiz!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr