Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde A Milli Takım’ın Hırvatistan’la oynayacağı maç öncesinde basın toplantısında konuştu. Terim, Hırvat bir gazetecinin “Arda Turan neden kadroda yok” sorusuna “Benim kadro tercihim buydu” yanıtını verdi. Fiziki problemler yaşadıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Hırvatistan’ın kadro kalitesini anlatmaya gerek yok. Bu grubun en önemli takımı Hırvatistan. Gönül isterdi ki daha hafif bir takıma karşı başlayalım ama Hırvatistan’la başıyoruz. İki tane problemimiz var. Fiziken iyi durumda olmayan oyuncularımız ve çok süre alamayan, sahada fazla kalamayan oyuncularımız var. Bizden önce, UEFA ve Şampiyonlar Ligi oynayan takımlarımızın daha iyi hazırlanması lazım. Hayatım boyunca oyuncularıma söylediğim şey, her yerde korkmadan oynamalarıdır. Mağlubiyetten korkmayacağız. Bunun için sebeplerimiz de var. Geçen grupta 5. maçtan itibaren kendimizi bulduk. Demek ki her an, ümidimiz bitmedikçe, sonuna kadar gidebiliriz” diye konuştu.

‘Her turnuvaya gidiyormuşuz gibi’

Euro 2016’da haksız bir şekilde eleştirildiklerini ima eden Fatih Terim, “Avrupa Şampiyonası’na gitmenin önemli bir başarı olduğunu kabul etmemiz lazım. Sanki her turnuvaya gidiyoruz, en üst seviyede gezinen bir ülkeyiz ama Fransa’da gruplardan çıkamayınca dünyaların bizim üstümüze yıkılması... Böyle bir şey yok. Tarihimiz belli, kazanılanlar kaybedilenler belli. Kazananlar ve kaybedenler de belli” dedi.

İlk rakip Hırvatistan

A Milli Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu’ndaki ilk maçta bugün deplasmanda Hırvatistan’la karşılaşacak. Zagreb’deki Maksimir Stadı’ndaki maç, Hırvatistan’ın daha önceki hazırlık karşılaşmalarında taraftarlarının yaptığı ırkçı tezahüratlar nedeniyle seyircisiz oynanacak. Saat 21.45’te (TV 8) başlayacak mücadeleyi Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek. Grubumuzdaki diğer maçlarda Finlandiya’yla Kosova, Ukrayna’yla İzlanda karşılaşacak.

Enes kadrodan çıkarıldı

Milli Takım’ın son antrenmanında sakatlanan Enes Ünal, kadrodan çıkarıldı. Kasığındaki eski sakatlığı nükseden Enes, çalışmaya devam edemedi.

Sadece penaltılarda

Milli Takım, Hırvatistan’la 8. kez karşılaşacak. Türkiye; 5’i resmi, 2’si özel geride kalan 7 maçtan 3’ünü kaybederken, 4’ünde berabere kaldı, rakibi önünde penaltılar hariç galibiyet elde edemedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr