Lisans Yerleştirme Sınavları’nda adaylar, dün fizik, kimya, biyoloji testlerinin yer aldığı LYS-2 ve LYS-5 (yabancı dil) oturumlarına katıldı. Sınavdan çıkan adaylar kimya sorularının zorluğundan yakınırken soruları çözmek için sürenin yeterli olmadığını belirttiler. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi’nde sınava giren adaylar, sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezinin önüne gelmeye başladı.

Pek çok aday bina önüne aileleriyle birlikte gelirken, LYS-5’e giren adayların çıkışları sırasında LYS-2’ye girecek adayların bina önünde toplanmasıyla üniversitenin ana binası önünde yoğunluk yaşandı. Adaylar bugün saat 10.00’da LYS-3 (edebiyat-coğrafya) oturumuna girecek ve böylece LYS-2016 tamamlanmış olacak.

Zaman sıkıntısı

Ebrar Yılmaz: Fizik biraz zordu, ama diğerleri kolaydı. Kimya soruları çözülecek düzeydeydi ama süre konusunda biraz sıkıntı yaşadım.

Fatih Zeyrek: Kimya biraz uğraştırıcıydı. Süre sıkıntısı vardı, ama bence çalışan herkesin yapabileceği bir sınavdı.

Fizik sınavı seçici

Bilfen Liseleri Fizik Bölüm Başkanı H.Hakan Özdemir, “Öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre; öğrenci müfredata uygun çalışsa da sıkıntı yaşayabileceği seçici soruların olduğu zor bir sınav ile karşılaşmıştır. İşlem gerektirmeyen soruların bile yorumlanması zor sorular olduğu görülmüştür. Zorluk derecesi ile ayırıcılığı yüksek bir sınav olmuştur. Son üç yılın en seçici Fizik Sınavı olduğunu düşünmekteyiz” dedi.

Gündem kas sorusu!

@oviviz: LYS2’ deki kas kasılma sorusunu yaparken yunan heykeline döndüm resmen.

@umitkimki: Bir baba çocuğunu LYS2 ye götürüyor. Çocuk endoplazmikyakulum diye diye çıkıyor ve dünya 135 dakikalığına sessizliğe bürünüyor.

@SerknOzdmr: LYS’de oturduğum sıra kırıldı. Bana şanstan söz etmeyin....

@tekkuss: Fizikte sağ el kuralında garip şekillere girmeyi beklerken biyolojide kas şov yaptık ya helal olsun bize

@WoesNirvana: Lys’nin ikisine de imam hatipte girdim ve diyorum ki “İMAM HATİPLER KAPATILSIN’’.

@TAlbuz: LYS giriş belgesinin 3. maddesinde belirtilmesine rağmen 4 görevlinin pasaportla giriş telaşına güldüm. AB’ye adayız!

 

Eleyici olacak

Uğur Okulları Akademik Kurul Fizik Üyesi Ahmet Akça, ‘’ Sınavdaki öncüllü sorular geçmiş yıllara göre daha eleyici olacaktır.Çalışan öğrencilerimizin emeğinin karşılığını alabileceği bir sınav olmakla beraber öğrencilerimizin konsantrasyon eksikliği ve sınav stresine bağlı dikkat hataları yapabileceğini öngörmekteyiz’’ yorumunu yaptı.

 

Sıralama değişecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın TEOG 1. Dönem sınavlarında iki soruyu iptal etmesi kafaları karıştırdı. Eğitimci uzmanı Hatice Yılmaz, “Bu soruların neden iptal edildiğinin açıklanması gerekir” dedi. Yılmaz, iptalin neleri etkileyeceğini şöyle anlattı:

-Bu soruları yanlış yapmış olan öğrencilerin karne notları ve dönem sonu puanları artacak.

-Birinci TEOG sınav istatistikleri değişecek.

-Öğrencilerin yılsonu puanları değişecek.

-Öğrencilerin yılsonu puanları değişecek.

-Sıralama değişecek

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr