İstanbul Firuzağa’daki saldırının ardından önceki gece de Baltalimanı’nda bir parkta, ellerinde bira şişesi olan 7 kişilik gruba sopa ve şişelerle saldırıldı. Saldırganların Oba Cafe çalışanı olduğu iddia edildi.

Haberdar.com’un haberine göre arkadaşlarıyla yemeğe çıkan bir grup, gecenin sonunda evlerine gitmek için Oba Cafe yanındaki parkta taksi bekledi. Bu sırada grubun yanına Oba Cafe’de görevli olduğu iddia edilen 5 kişi geldi. Kafede görevli olduğu söyleyen bir kişi ‘Elinizde içki şişesi ile burada duramazsınız’ deyince, grup, herhangi bir olay yaşanmaması için, biraları bir ağacın dibine bıraktı. Ancak bu esnada olay yerine gelen grup sopa ve şişe ile saldırdı. Saldırganların sopa ile darp ettikleri gruptaki erkeklerden birinin başında bira şişesi kırıldığı belirtildi. Olay sonrasında polisi arayan grup saldırganlardan şikâyetçi oldu. Bunun üzerine Emirgan Karakolu’na götürülen 5 kişinin ifadeleri alındı.

‘Yoldan geçenlerdir’

Saldırıya uğrayan grup ise tutulan tutanağın ardından hastaneye gidip darp raporu aldı.

Bir Oba Cafe yetkilisi ise saldırganların kendi çalışanları olmadığını iddia etti, saldırganların üzerilerinde Oba Cafe tişörtü olmasını ise “Yoldan geçen biri de o tişörtü giymiş olabilir” diye açıkladı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr