Dün gece yaşanan olayda çok sayıda kişi darp edilmiş, bir kişi de başına aldığı darbelerden ötürü yaralanmıştı. Saldırganlardan biri “Sizi içeride yakarız” diye etkinliğe katılanları tehdit etmişti. Bir saldırgan da “Kapat burayı kapat. Ramazanda utanmıyor musunuz lan! Seni öldürürüm!” diye ölüm tehdidinde bulunmuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise, olayın görüntülenmiş olmasının ‘barışa suikast’ olduğunu söyleyerek, suçluyu baskına uğrayan mekanda aramıştı.

Radiohead ise saldırıya uğrayanların yanında olduklarını belirterek, “Bu tür olayların çok eskilerde kalmasını umut ediyoruz“ diye bir açıklama yayınlamıştı.

‘SALDIRI OLDUĞU ÇOK BELLİYDİ'

Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre Cihangir’de dün gece saatlerinde yaşanan saldırıda kafasından yaralanan B.Y. isimli yurttaş ile M.E.Y isimli yurttaş yaşanan olayı Diken’e anlattı. İki yurttaş, yaşanan olay için “Saldırı olduğu çok belliydi” dedi.

'ESNAFLAR BİRBİRİNE HABER VERDİ' 

Saldırıya uğrayanlardan M.E.Y., “Etkinlik 20.00 gibi başladı. İnsanlar içmeye başlamıştı. Muhtemelen bunu gören esnaflar birbirine haber verdi. Çünkü çok kalabalıklardı. Hiç uyarmadılar. Direktiçeri girdiler. Sopalarla gelmişlerdi. Ellerine ne almışlarsa, çocuğun kafasına bira şişesiyle vurdular içinden toprak çıktı. Bir kişi geldi ardından 30 kişi daha geldi” diye konuştu.



'YİYORSA GELİN ŞİMDİ İÇİN' DEDİLER

Olayın bitmesinin ardından 25-30 kişilik grubun hala dükkanın önünde beklediğini anlatan M.E.Y., “Ramazan ramazan burada alkol içiyorsunuz. Yiyorsa şimdi gelin için’ diyorlardı. Sonra ben B.’nin yanına gittim. B.’in kafası kanıyordu. Üstü başı kan içindeydi. Hatta ayaklarına kadar kan içindeydi. Ambulans çağırdık. Hastaneye gittik. Dikiş atıldı. Emniyete gittik. İfade verdik” dedi.

'BANA VURDUKTAN SONRA TARTAKLADI'

Saldırıya uğrayanlardan B.T.Y. ise “Ben onlara döndüğüm an darbeyi yedim. Vuran kişinin yüzünü de çok net göremedim. Sakallı olduğunu hatırlıyorum. Vurduktan sonra biraz tartakladı. Ben kendimi kurtarmaya çalıştım. Ters yöne doğru koşmaya başladım. Oradan uzaklaştım. Saldırı olduğu çok belliydi” diye konuştu.

İki yurttaş, gece Emniyet’e giderek saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Bu akşam yaşanan saldırıya tepki göstermek amacıyla saat 21.00’da Cihangir’de bir eylem yapılacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr