HAREKATTAKİ ŞEHİT SAYISI 17'YE YÜKSELDİ

Suriye topraklarında 24 Ağustos'tan beri yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda bugün şehit olan 4 askerle birlikte, harekatta şehit olan askerlerin sayısı 17’ye yükseldi. 

ŞEHİT TOPUZ'UN ACI HABERİ DENİZLİ'YE ULAŞTI

FIRAT Kalkanı Operasyonu'nda dün yaralanan ve daha sonrada kaldırıldığı hastanede şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un Denizli'deki baba evine şehit ateşi düştü.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 93'üncü gününde El Bab Operasyonu'nda ağır yaralanan ve Gaziantep'teki kaldırıldığı hastanede şehit olan 25 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un Pelitlibağ Mahallesi Hürriyet Caddesi'ndeki baba evine acı haberi ulaştı. Askeri yetkililer ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından anne Şükran ve baba Yusuf Topuz'a oğullarının yaralandığı bilgisi verildi. Haber üzerine fenalık geçiren anne baba Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan çifte acı haber ulaştırıldı, aile haber üzerine sinir krizleri geçirdi. Tedavilerinin ardından sağlık görevlileri tarafından eve getirilen Topuz Ailesi, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehidin evine Türk Bayrağı asılırken haberi alan şehit yakınları eve akın etti.

Şehit Astsubay Topuz’un Manisa Salihli doğumlu olduğu ve ailesinin yaklaşık 10 yıl önce Denizli'ye göç ettiği bildirilirken memleketinin Bitlis'in Ahlat İlçesi olduğu belirtildi. Topuz Ailesi'nin 3 çocuğundan biri olan Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un nişanlı olduğu, Eskişehir'de yaşayan nişanlısıyla 6 ay sonra evleneceği ve düğün hazırlıkları yaptığı da öğrenildi.

Şehit Astsubay Topuz için Gaziantep'te askeri tören düzenleneceği ve ailenin de bugün uçakla Gaziantep'e hareket edeceği belirtildi. Gaziantep'teki askeri törenin ardından Şehit Topuz'un naaşı Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde toprağa verilecek.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr