Bir aydır firari olan Balyoz Davası'nın savcısı Hüseyin Kaplan teslim oldu. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası 'FETÖ / PDY' soruşturması kapsamında haklarında soruşturma başlatılan 135 hakim ve savcı arasında yer alan Balyoz Savcısı Hüseyin Kaplan bir ay sonra teslim oldu.   Hüseyin Kaplan hakkında "FETÖ / PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan soruşturma yürütülüyor.

81 SAVCI VE HAKİM TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürülen soruşturmada İstanbul Adalet Sarayı'nda ve Gaziosmanpaşa Adliyesi'nde görevli 135 hakim ve savcıdan mahkemeye sevk edilen 81'i tutuklanmış, 36 hakim ve savcı ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Ergenekon Davası'na bakan üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu ile Balyoz Davası'nın savcılarından Hüseyin Kaplan'ın da aralarında bulunduğu 18 hakim ve savcı ise aranıyordu. Hüseyin Kaplan bugün emniyete giderek teslim oldu. Kaplan'ın Çağlayan'dan bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda götürüldüğü öğrenildi.

135 HAKİM VE SAVCI İLE İLGİLİ DOSYA ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Öte yandan 135 hakim ve savcı ile ilgili yürütülen soruşturma dosyası geçtiğimiz günlerde yetkisizlik kararı verilerek Ankara'ya gönderilmişti.
 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr