Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Lig Play-Off final serisi 5. maçında bugün Anadolu Efes’i deplasmanda yenerek 2015-2016 sezonunu şampiyonlukla tamamlamak istiyor.

Seride 3-1 önde olan Sarı-Lacivertliler, Abdi İpekçi’deki maçı kazanması durumunda 7. kez şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Serinin Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan ilk maçını Fenerbahçe 87-85 kazanırken, yine aynı salondaki ikinci karşılaşmada Anadolu Efes 91-70’lik skorla galip gelmişti.

Serinin Ülker Arena’ya taşınan üçüncü ve dördüncü maçlarını 84-72 ve 101-79’luk skorlarla kazanan Fenerbahçe, şampiyonluk için büyük avantaj elde etti.

Ya tamam ya devam maçı

Anadolu Efes ise galip gelerek şampiyonluk ümidini sürdürmeyi hedefliyor. Ev sahibi ekip seyircisi önünde galip gelip durumu 3-2’ye getirerek seriyi uzatmaya çalışacak.

Bu durumda serinin 6. maçı 13 Haziran Pazartesi günü Ülker Sports Arena’da oynanacak.

Öte yandan Abdi İpekçi’deki bu karşılaşmayı diğer müsabakalarda olduğu gibi, Fenerbahçe taraftarı da takip edebilecek.

Tüm biletleri Fenerbahçe aldı

Fenerbahçe yaptığı açıklamada Anadolu Efes maçında tüm deplasman tribünü biletlerinin kulüp tarafından satın alındığını açıkladı. Açıklamada, “11 Haziran Cumartesi günü 18.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanacak Anadolu Efes-Fenerbahçe Spor Toto Basketbol Ligi final serisi 5. maçının deplasman tribünü biletleri, Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından satın alınmıştır. Müsabakanın deplasman tribünü biletlerinin satışı, Fenerbahçe Kongre Üyeleri ve kombine kart sahiplerimiz öncelikli olmak kaydıyla, kimlik fotokopileri karşılığında kulübümüz tarafından yapılacaktır” denildi.

‘İnşallah böyle devam ederiz’

Fenerbahçe Genel Menacer Yardımcısı Ömer Onan; “Ben işi Abdi İpekçi’de bitireceğimize inanıyorum ama kaybedebiliriz de. Kaybedersek de burada tekrar Anadolu Efes’i ağırlayacağız. Ben tekrar hem hocaya hem oyunculara çok teşekkür ediyorum. Müthiş mücadele ediyorlar. Fenerbahçe seyircisi de bu takımla ne kadar gurur duysa azdır. Gerçekten çok emekle kurulmuş bir takım. Başkanımız ve yönetim kurulumuzu tebrik etmek lazım. Hiç geri adım atmadan bu takımı yaratıp bu takımı tutmak kolay değil. İnşallah böyle devam ederiz.”

ANADOLU EFES: Oğulcan, Doğuş, Brown, Diebler, Cedi, Birkan, Saric, Furkan, Granger, Heurtel, Dunston, Ahmet
FENERBAHÇE: Barış, Udoh, Melih, Bogdanovic, Sloukas, Egehan, Ercan, Vesely, Kalinic, Dixon, Datome
ST: 18.00
YAYIN: Lig TV 3

(Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr