Eda Aşık, yaşadığı film gibi olay için "Ailem sayesinde ayağa kalktım. Bu durumdan çok etkilendim. Gerçekten iyi niyetimin kurbanı oldum" dedi. Habertürk'ten Esin Övet'in sorularını yanıtlayan Eda Aşık'ın açıklamaları şöyle:

Eda, İlkay Lojistik Yönetim Kurulu üyesi Yasin Erdoğan ile nerede tanıştınız?

Bağdat Caddesi’nde bir kafede. Bir arkadaşımız tanıştırdı.

Ortak arkadaşınız var öyleyse?

Evet.

Tanıştınız ve ne kadar sürede sevgili oldunuz?

İki ay. Çok kısa zaman içinde gelişti her şey. Çok zor bir ilişkiden çıktığını anlattı. Zaten öyle arkadaş olduk, öyle başladı bütün ilişki.

Hemen evlenmeye mi karar verdiniz?

Ben çok dikkatli davranıyordum. Bodrum’da herkes birbirini tanır. Benim bir kızım var. Öyle hemen ortalarda dolaşıp insanlarla tanıştırmak istemedim. O da ‘O zaman biz seni isteyelim. Olay resmiyet kazansın, sen rahat ol’ diye bir teklifte bulundu. Ben de tanıma süreci herkesin bilgisi dahilinde olsun madem dedim. O zaman bu tanıma sürecini resmiyete dökelim dedim. Tamamen bu sebepten dolayı nişanlandık aslında.

Seni istemeye kiminle geldi?

Manevi babam dediği biri ve onun eşiyle geldi. Bir de kızları vardı yanlarında.

Öz annesi babası değil miydi?

Hayır değillerdi.

Seni istediler...

Evet istediler. Arkasından bir akşam yemeği yedik. Babam ve annem bunu nişan olarak adlandırmadı. Onlar ‘Siz birbirinizi tanıyorsunuz. Bizim bilgimiz içinde tanıyorsunuz’ dediler. Sonuçta benim çocuğum var.
 
Bodrum’da küçük bir tören yaptınız değil mi?

Evet. Manevi babam ve karısı dediği insanlar da vardı.

Peki ilk ne zaman rahatsız oldun her şey güzel giderken?

Sürekli kızım Masal’la vakit geçirmek istiyordu. Masal’ın bir babası var. Ben kızımın babasından ayrılmış olabilirim ama hâlâ çok saygı duyuyorum. Onun rolüne bürünmek isteyen kimseye müsaade etmem. Onunla vakit geçirmek isteyince rahatsız oldum. Onun dışında ‘Geliyorum’ diyordu gelmiyordu. ‘Ertesi gün 16.00’da uçağım var, geliyorum’ diyordu, gelmiyordu. Yapacağım dediği hiçbir şeyi yapmıyordu. Yalanlar çoğalmaya başlayınca ben çok etkilendim ve ‘Bu ilişki bitsin’ dedim. Aslında kızım Masal’ı koruma amaçlı ayrıldım.

‘Bitsin’ dediğin zaman ne dedi?

‘Hayır bitmesin. Geliyorum yüz yüze konuşalım’ diyor, yine gelmiyor.

Sonra?

Çok yakın, çok sevdiğim bir arkadaşım gazetede haberi gördükten sonra beni aradı. ‘Bu nişanlılık dönemini uzun tut. Çünkü bu adamın mesleği bu. Yani oyuncu bu adam’ dedi. Hiç haberim yokken böyle bir durum anlatıyor. Adının soyadının bile yalandan ibaret olduğunu, insanları kandırmak isteyen bir kişi olduğunu söylüyor.
 
Sen bunları duyduğunda arayıp kendisine sormadın mı?

Bunları sorduğumda telefonu suratıma kapattı ve yok oldu.

Ortak arkadaşınız?

O da ortada yok.

Manevi annesi, babası?

Onlar da ortada yok.

Hiç kimseye ulaşamıyor musun?

Hayır ulaşamıyorum.

Bunların hepsi oyuncu mu?

Evet oyuncuymuş hepsi. Ben gerçekten önce inanamadım. Sonra çorap söküğü gibi geldi. Yaptığı iş tamamen farklı. Çok bilinen bir firmada çalıştığını, oranın ortağı olduğunu söyledi. Onun da yalan olduğunu öğrendim. İşte ABD’de okuduğunu, çalıştığını söyledi. Hepsi yalan çıktı.

Çalıştığı yeri aradın mı?

Aradım, böyle biri çalışmıyor dediler.

Babanız Metin Aşık’ın bir araştırmaya giriştiğini biliyorum.

Evet çok araştırmak istedi. Ama hep ‘Ben evrakları hazırlarım, onları gösteririm, bunları gösteririm, şunları gösteririm’ diye oyaladı. Onları da hiç göstermedi. Gösteremedi.
 
Kızgın mısın?

Esin tamamen mağdur edilmiş gibi görünmek istemiyorum. Masal’a karşı çok büyük saygısızlık olur. Ben Masal’ı korumak istediğim için çok dikkat ettim. Bir kız çocuğu yetiştiriyorum. Güveneceğim bir insan olması gerekiyor hayatımda. Her şeyi de onun için yapıyorum. Ben yalan dolandan çok şüphelendim ilk önce. Bir insan vaat ettiği şeyleri yerine getirmemeye başlayınca ki bunlar hiç büyük şeyler değil.

Neydi planınız?

Evlenip mutlu olmak istiyorduk. O bana hep ‘Ben de yaralıyım, sen de yaralısın. Biz birbirimize çok iyi geleceğiz. Çok mutlu bir hayatımız olacak. Ben tamamen senin ve Masal’ın yanında olmaya hazırım’ dedi. Allah’tan çok zaman geçmedi. Zaman geçse çok geç olurdu.

Gerçek ortaya çıkmasa hemen evlenir miydin?

Evlenmezdim. Benim de geçmiş bir hayatım var. En büyük mutluluğum Masal’a sahip olmak. Tamam başarısız bir evlilik yaşadık, olmadı ama Masal’a sahip olduk. Çok iyi arkadaşız eski eşimle. O bile bu olayda arayıp ‘Geçmiş olsun’ dedi. Benim yanımda olmak isteyen bir insan. O yüzden hayırlısı olsun. Benim başıma geldi başka bir kadının başına gelmesin böyle bir şey.

Amacı neydi? Para mı?

Amacın ne olduğunu hiç anlamıyorum gerçekten. Hayır bunların ortaya çıkacağını hiç düşünmedi mi? Sonuç olarak ailemden dolayı tanınan biriyim. Ailem tanınıyor. Bir kadın olarak çok üzücü bir durum değil mi? Ben aşka âşığım. Sevgi odaklı bir aile ortamında büyüdüm. Ailem birbirine çok bağlı. En kötü durumda bile birbirinin yarasını sarabilecek bir ailem var. Ailem sayesinde ayağa kalktım. Bu durumdan çok etkilendim. Gerçekten iyi niyetimin kurbanı oldum. Bu evliliğimde de böyle oldu, arkadaş ilişkilerimde de böyle oldu. Kimseye kötü niyetle yaklaşmadım. İyi niyetli ve safım. Ben insanlara inanmayı seviyorum. İnanma ve güven olmazsa hayat olmaz ki.

Bu olay sonrasında ağladın mı?

Evet çok ağladım. Çok üzüldüm, çok kırıldım. Kendimi tuttum, tuttum ve bir anda anormal sinirlerim bozuldu. Kimse tepki gösteremedi. Annem ve teyzem vardı yanımda. Kendimi çok dik tutmaya çalıştım. Ama Masal’ın yanında yapmadım.

Bundan sonra nasıl olacak ilişkilerin? Korkuyor musun?

Bundan sonra kimse alınmasın, gücenmesin artık çok iyi araştırıp ancak birine öyle güvenebilirim. Buna artık mecbur bırakıldım.

Masal yaşananları biliyor mu?

Hiçbir zaman üçümüz vakit geçirmedik. Ben Masal’a babasıyla neden ayrıldığımızı çok iyi anlattım. Ama Masal birine daha alışırsa onun gidişini anlatamam. Buna çok dikkat ediyorum. Evlilik olana kadar birini asla kızımla tanıştırmıyorum. O yüzden o kişiyle de vakit geçirmedik üçümüz. Zaten sorun da bu yüzden çıktı. O yüzden hep arkadaş kıvamında bir araya geldik. Üç kişi zaman geçirmeyi doğru bulmuyorum. n Anne ve baban ne diyor? Şu an arkadaşlarım konusunda bile sürekli uyarıyorlar beni. Haklılar, ben çok iyi niyetliyim. Ama bugün benim doğum günüm. Bugün benim için bir milat.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr