Belediyelere kayyım görevlendirilmesini eleştiren HDP İstanbul Eş Başkanı Erbaş, "Belediyeler halkın özdeğerleridir, evidir, bütün hilelere rağmen kazanılmış mevzileridir. Kolay kazanılmayan mevzileri asla ve asla terk etmeyeceğiz. Bu konudaki kararlılığımızı her yerde göstereceğiz" dedi.

"MASALARDA GÖRÜŞEREK HALLEDİLEBİLİRDİ"

"Kayyumla hiçbir şekilde yerel yönetim olmaz" diyen Kerestecioğlu da "'Belediyelere sizler mi seçildiniz? Biz size orayı yönettirmeyeceğiz' diyorlar. Olmaz öyle şey; yönettireceksiniz. Biz oraları ve o insanları nasıl seçtiysek bundan sonrasında da yöneteceğiz. Bütün bu yollar aslında masalarda görüşerek halledilebilirdi. Oysa seçilen yol savaş yolu oldu. Ve buradan güçlenerek çıkacaklarını zannediyorlar" ifadesini kullandı.

"SEVGİYİ YAŞATIRSANIZ ANCAK ALLAH'A YAKLAŞABİLİRSİNİZ"

HDP'li Hüda Kaya ise şöyle konuştu:

"İçinde bulunduğumuz Kurban Bayramı Allah'a yakınlaşmak demek. Bugün bayramlarda binlerce hayvanı kesenler, hayvanları kurban ettiklerini ve Allah'a yaklaştıklarını zannedenler, zalimler sizlere söylüyorum; insanlığın davasına sahip çıkarsanız Allah'a yakınlaşacaksınız. İnsanların vicdanına hitap ederseniz, düşüncelerine saygı duyarsanız, yaşam haklarına saygı duyarsanız, adaleti gerçekleştirirseniz, sevgiyi yaşatırsanız ancak Allah'a yaklaşabilirsiniz. Hayvanları kesmekle bayram bayram olmayacak. Allah'ın böyle bir bayrama da ihtiyacı yok. Sizin böyle kurbanlarınıza da ihtiyacı yok"
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Bu arada program sırasında polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı; HDP binasının bulunduğu caddeye TOMA konuşlandırıldı. Açıklamaların ardından önlemler normale döndü.
(FOTOĞRAF)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr