Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Gökhan Gönül'ün imzasının ardından transferle ilgili açıklamalar yaptı.

Sosa'yı sert sözlerle eleştiren Orman, "Yaptığı ayıp. Sosa'yı biz Miami'den mi aldık. Kharkiv'den aldık. Ukrayna'da savaşın olduğu dönemlerden geldi. Bu iş nereye gidecekse gider" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Başkanı, Atiba, Mario Gomez ve transferde adı geçen futbolcularla ilgili de konuştu.

Orman'ın tüm açıklamaları şöyle;

"SOSA'YA ANCAK KUŞLAR İNANIR"

Atiba Sosa konusuna gelelim. En kızdığım şeylerden bir tanesi zekamla dalga geçilmesidir. Başkan olduğum zamanı gayet iyi hatırlıyorum. Bu sözleşmeler karşı taraf için yapılan sözleşmeler mi. Bizim Sosa ile sözleşme yaparken... Sosa'yı biz Miami'den mi aldık. Kharkiv'den aldık. Ukrayna'da savaşın olduğu dönemlerden geldi. Ne gün aldık biz Sosa'yı? 4 dediler, 3.4 dedim ve kabul ettiler. Oyuncu neden son güne kadar bekledi? İngiltere'de İtalya'da kulüp vardı da mı bizi bekledi? Hayır. Biz alıcısıydık. O gün almasaydık Metalist Kharkiv'de oynayacaktı şimdi. Oyuncunun Beşiktaş'tan alacağı var mı? Yok. Diyor ki 'Türkiye'de terör var'. Kimse Beşiktaş'tan, benim ülkemden kendi ticari işlerinden dolayı o kıvama getirmesin. Paris'te Almanya-Fransa maç yapıyor. Trinünün önünde adam kendini patlatıyor. Paris Saint Germain'de oynayan bir oyuncu 'Paris'te ayrılmak istiyorum' diyebilir mi? Olamaz. Bu ayıp. 11 Eylül'ü yaşadı bu dünya. Kulelere uçakla terörist atakları yapıldı. New York'ta oynayan yabancılar ertesi gün gittiler mi. Ukrayna'da savaş oldu. Shakhtar'ın stadına bomba atıldı. 3 senedir başka şehirde ev olmadan, otel odalarında yaşarak maç yapıyorlar. Nato'nun merkezi Brüksel'de havalanında terör faciası yaşandı. Hiç böyle bir şey duydunuz mu. Ayıp! Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Ülkeye gelmek için birçok sporcuyla görüşüyoruz. Sosa'ya ancak kuşlar inanır. Kontratların gerekleri vardır. Bizi de koruyan tarafları da vardır. Bu nereye gidecekse oraya gider. Kontratı olan bir futbolcunun Milan'la görüşmesi ahlaken de suç. Buradan kalkıyor Milan'a gidiyor. Bizim bir ailemiz var. Kuruş alacaklı futbolcu yok. Biz gereklerini yapıyorsak, oyuncuların da yapması gereken şeyler var. Bayern Münih'te böyle bir şey olabilir mi? Barcelona'da olabilir mi? Beşktaş'ta da olamaz. Bedeli en ağır şeyle ödettiririm. Bu ülke Patagonya değildir.

Gökhan Gönül: 'Teklif sezon içinde geldi'

ATİBA İLE İLGİLİ SORUNUMUZ YOK

Atiba'nın da sözleşmesi var. Önemli bir futbolcu. Kontratının bir senesi daha var. Satma niyetimiz yok. Sosa'yı da satma niyetimiz yok. Sözleşmesini düzeltip uzatabiliriz. Konuşacağız. Serdar karakterli bir futbolcumuz. O da ayrıldı. Ayrılmanın şeklide var. Atiba ile alakalı sorunumuz yok.

"İSMAİL KÖYBAŞI HAYIRLI OLSUN"

İsmail hayırlı olsun. Sözleşmesi bitti. Kendi tercihi. Sadece hayırlı olsun diyebilirim. Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Şahsi olarak üzüntülerim olabilir ama futbolla alakalı değil. İnsani manada beni alakadar eden şeyler.

"MARİO GOMEZ'LE MESAJLAŞTIK..."

Mario Gomez'le alakalı fikrimiz belli. Sevdiğimiz bir futbolcu. Geçenlerde telefonla konuştum. Mesaj atmıştı bana cevap verdim. Konuşmalarımızın sonuna geleceğimz onunla. Gelmesini istediğimiz futbolcular var. Bunların bizim şartlarımız prensiplerimiz ilkelerimizle uyuşması gerekir. Fiorentina ile bizim aramızda problem olmadı. İyi ilişkilerimiz var. Karar merci Mario'nun kendisi. İstanbul'a gelmek, Beşiktaş'ın bir parçası olmak istiyor. Biz de onun transferini yapmak istiyoruz. Bizim belirlediğimiz limitler var. Artık oraya geldik. Bir karar verilmesi gerek. Bir oyuncuya yönelik Beşiktaş strateji kurmaz. Türkiye'nin en önemli santraforu Beşiktaş takımının oyuncusu. Planladığımız oyuncular var. Mario'yu istiyoruz. Olmazsa da olmaz

İmza töreninde Gökhan Gönül'ü güldüren soru

 KOLAROV KONUSU: BEŞİKTAŞ'IN GERÇEKLERİ VAR

Kolarov basında tartışılan bir isim. Bitti bitiyor diye bir durum yok. Anlaştığımız bir süreç de yok. Sol bek transferiyle ilgileniyoruz ama bu ilgilendiğimiz futbolculardan bir tanesi olabilir. Büyük beklenti içine sokuluyor taraftar. Beşiktaş'ın gerçekleri var. Taraftarımız 'Şunu alıp Genel Kurul'a gidiyorsunuz. Borç nasıl hallolacak?' diyor. Diğer taraftan UEFA ile anlaşmalarımız var. 'Ospina'yı alın başkan' diyorlar. Ospina kontratlı futbolcu. Kulüp satıyor mu? Bize verir mi? Sanki almıyoruz. Kulübün gelirine göre harcamak zorundasınız. Zenit Kulübü 40 milyon euro ceza yedi. City, 60-70 milyon euroluk ceza yedi.

BOYKO, PEKTEMEK...

Mustafa Pektemek pırlantı gibi futbolcumuz. Bu sene kadro yapılanmasında yer bulamayacak ise olabilir. Ama bize gelmiş bir rapor yok. Boyko da çok hırslı. İdman performansının çok iyi olduğu söyleniyor.

(Milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr