Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantıda 'TFF Başkanı Yıldırım Demirören, kimlere ne sözü verdi, açıklasın' diyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın bu açıklamasının hatırlatılarak, cevabının ne olacağının sorulması üzerine, "Türkiye’deki futbolu yöneten kişiler futbol federasyonudur. Aziz Yıldırım geçen gün yaptığı açıklamada söz verdiklerinden bahsediyor. Biz tek sözümüzü futbolcularımızdan ve teknik direktörümüzden alıyoruz, şampiyonlukla alakalı kimseden böyle bir söz beklentimiz de yok." ifadelerini kullandı.

ORMAN'DAN ERTELEME YORUMU

Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Orman ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı için değerlendirmelerde bulundu.
Orman, "Hamd olsun böyle bir olay olmadan maçlarımızı oynadık. Erteleme ile ilgili olarak devletin yani İçişleri Bakanlığı tarafından yapıldığı ifade ediliyor. Böyle bir ertelemenin somut şeylere dayandığını düşünüyorum. Devlet yoksa böyle bir ertelemeyi istemez. Bunun arkasındaki spekülasyon için çok bir şey demek istemiyorum. İnanmakta istemiyorum. Yok üç gün önce açıklanmış falan bunlar inanmak istemediğim şeyler." dedi.

"MUHATAPLARINA SORMAK LAZIM"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Pereira ile yapmış olduğu ve canlı yayına yansıyan, "Galatasaray - Beşiktaş maçından sonra Galatasaray ile oynayacağız." diyaloğu hakkında sorulan soruya ise Fikret Orman, "Türkiye’deki futbolu yöneten kişiler futbol federasyonudur. Aziz Yıldırım geçen gün yaptığı açıklamada söz verdiklerinden bahsediyor. Biz tek sözümüzü futbolcularımızdan ve teknik direktörümüzden alıyoruz, şampiyonlukla alakalı kimseden böyle bir söz beklentimiz de yok. Böyle bir konuşma aralarında geçip geçmediğini bilmiyorum. Ama olmadığını, böyle bir uzlaşmanın olmadığını düşünüyorum. Onun ifadesi olabilir ama böyle bir uzlaşma üzerine böyle bir ertelemenin olmadığını düşünüyorum. Kimsenin keyfine göre ertelenen bir şey değil, terörden dolayı ertelenen bir şey." diye cevap verdi.
Bu sözle ne kast ediliyor sorusuna ise Orman, "Onu muhataplarına sormak lazım." diye cevap verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr