Türkiye’de futbolun finansal sorunları ve yeni kurulacak olan Süper Lig AŞ. hakkında görüşlerini belirten başkanlardan Fikret Orman, "Hepimiz bir masa etrafında buluşup konuşabildiğimiz için bu tür organizasyonları destekliyorum. Bir kulübün büyümesi ile çözülecek bir durum ortada yok. Hep birlikte büyüyeceğiz." diyerek, şunları söyledi:

"Beşiktaş yeni bir stat yapıyor. İlerliyor. Bizim için önemli olan şey hep birlikte büyümek. Süper Lig A.Ş kurulacak ve biz de buna destek vereceğiz. Para çok önemli. Fakat parayı kullanmak daha önemli. Bizler bu kulüplerin sahipleri değiliz. Bazı egolar ve şahsi popüleriteler kulüpleri zorluyor. Harcanan paralar halkın parası. En önemlisi para bulmak yerine doğru yönetmek önemli. Biz öyle yapıyoruz. Biz bir sene finansal durumdan dolayı Avrupa’ya gidemedik. Şu an en konsantre olduğumuz şey kaynaklarımızı doğru harcanması için yaptığımız dikkat."

DURSUN ÖZBEK: TÜRKİYE'DE KULÜPLER FİNANSAL OLARAK SIKINTI İÇİNDE

UEFA Finansal Fair Play konusunda sıkıtı yaşayan ve soruşturma geçiren Galatasaray Kulübü'nün Başkanı Dursun Özbek ise Türkiye'de kulüplerin finansal olarak sıkıntı içined olduğunu söyledi.

UEFA denetimi geçiren ve Şubat ayı sonunda hakkında karar verilecek olan Galatasaray'ın başkanı Dursun Özbek, "Futbol çok hızlı büyüyen bir ekonomi. Bütün dünyayı saran bir ekonomi haline geldi futbol. Türkiye’deki futbol kulüpleri bilindiği gibi finansal olarak sıkıntılarla baş başa." diyerek, şunları söyledi:

"Galatasaray’da bu sıkıntıları yaşayan kulüplerden bir tanesi. UEFA’nın yönettiği bir sistemin içinde kalmak için bizim de bunlara uyum sağlamamız lazım. Türkiye’nin yargılamasına Türk futboluna yanlışlarının tespit etmesine müsaade etmememiz lazım. UEFA kriterlerine uyum için önce Türkiye’de önlem alınması lazım. Hepimiz sıkıntıya düşüyoruz. Memnuniyetsizlikler oluyor. Biz, Süper Lig takımlarının sorunları için bir diyalog geliştiriyoruz. Bu özlenen bir şey. Futbolun bir şov olduğunu ve bunun aktörlerinin de 18 takım olduğunu biliyoruz.

Türk futbol ekonomisini yukarılara taşıyacağı için bu organizasyona inanıyorum. Fikret Başkanım çok şık bir şekilde özetledi. Türkiye’deki kulüplerin nasıl yönetildiğini anlattı. Kendisine katılıyorum. Ben yönetimde bulunduğum sürece paranın kullanımı yönünde en hassas konularımdan bir tanesi de bu. Bu finansal durumları kontrol etmediğiniz zaman takılıp düşersiniz. Şu an yapmak istediğimiz bu disiplini sağlamak. Kulüplerimizin çok parlak bir görüntüsü yok. Süper Lig AŞ. kurulmasıyla birbirlerini kulüpler daha iyi anlayacak."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr