Beşiktaş başkanı Fikret Orman, basının karşısına geçerek Siyah - Beyazlıların gündemindeki konular hakkında açıklamalar yaptı. Darbe girişimi gecesi Vodafone Arena'ya asker indiği haberinin kendisine bildirildiğini anlatan Orman, "Kaçın" dediğini söyledi.

Transfer konusuna da değinen Fikret Orman, Sosa'nın hata yaptığını ifade ederek, Arda Turan'ın gündemlerined olmadığını söyledi. Gomez'in takımdan ayrılmasından sonra golcü arayışlarının hız kazandığının altını çizen Orman, Eto'o, Eren Derdiyok gibi birçok golcüyle görüştüklerini anlattı.

İŞTE FİKRET ORMAN'IN AÇIKLAMALARI...

"SOSA'NIN RUH HALİ İYİ DEĞİL, KALMASINI İSTİYORUZ..."

Bizler Beşiktaş'ı temsil eden kişileriz. İyi bir Beşiktaşlıyız ama netice itibariyle insanız. Sosa da bizim ailemiz içerisinde sevdiğimiz bir oyuncu. Kendi açısından zor bir zaman yaşıyor. Ruhsal durumunu çok sağlıklı görmüyorum. Ben ve Ahmet Nur Çebi kendisiyle görüştük. Bizle görüştüğü sırada gayet olumlu. Ancak sonradan menajerlerin etkisiyle farklı hareketler içerisinde giriyor. Şu an bizim için takımımıza zarar vermemesi lazım. İstanbul'da antrenmanlarına başlayacak. Biz de ona bir karar vereceğiz.

Biz ilk günden bu yana aynı noktadayız. Sözleşmemiz var ve bu sözleşme iki tarafı da ilgilendiren bir sözleşme. Burası da dünyanın en önemli kulüplerinden bir tanesi. Prensiplerimizden taviz vermemiz asla mümkün değil. O kendisiyle alakalı karar verecek. Bizim arzu ettiğimiz, kendine gelsin ve takımındaki yerini alsın. Hem kendine hem Beşiktaş'a zarar vermeden takımdaki yerini almasını istiyoruz. Gitmek istiyorsa bu bir ticari durum.

Gidecekse onun yerine bir oyuncu alacağız. Şu an yapmış olduğu şey kendine zarar vermek. Biz prensipli ve insani bir tarafta duruyoruz. İnşallah iyi bir hale gelir.

"OYUNCULARI ARAYIP 'TÜRKİYE'YE GİTMEYİN' DENİYOR"

Dünya zor günlerden geçiyor. Terörizm her yerde. Bizim konum itibariyle de yönettiğimiz bir durum. Ancak son olaylar tuz biber oldu. Maalesef ki aynı zamanda ahlaksız bir dünyada yaşıyoruz. Bir oyuncuyu transfer etmek istiyorsunuz, o oyuncuya ''Türkiye'ye gitmeyin'' diye telefonlar açılıyor. Engellenmeye çalışılıyor. Şu bir gerçek; ülkemiz normal şartlar yaşamıyor. Hepimiz açısından şok bir süreç yaşanıyor ve bu süreç henüz bitmiş değil.

Bir de Beşiktaş'ın ekonomik gerçekleri var. Mario Gomez açıklamasında net ifade etmiş, politik durumdan dolayı ayrılmak isityorum diye. Bu bir gerçek. Ülkemiz barış için mücadele eden bir ülke. Sonuç itibariyle de transferde çok zorlanıyoruz. Beşiktaş oyuncu satmadan oyuncu alamaz. UEFA ile yapılan anlaşma var.

Herkeste transferin hızlı bitmesiyle ilgili bir heyecan var ancak biz bu durumu doğru yönetmeliyiz.

KUYRUK ACISI OLAN TAKIMLAR

İlgilendikleri oyuncuların transferi konusunda ezeli rakiplerinden dert yanan Fikret Orman, "Kuyruk acısı olan kulüpler 1 iken 5 ödüyor" dedi.

Fikret Orman açıklamasında, "Bazen hedef şaşırtma da yapıyorum. Kime elimizi sürsek, ya kuyruk acısı olan kulüpler 1 iken 5 ödüyor. Bazen bunu yaptılar. Ya da bu işten para kazanan menajerler 100 liralık şeye 500 lira diyor. Herkes hayal aleminde geziyor. Mathieu kariyeri belli olan iyi bir oyuncu. Ancak ilgilendiğimiz tek oyuncu o değil. Mali kriteler için UEFA ile yapmış olduğumuz anlaşmalar var. Önümüzdeki sene Beşiktaş'ın en önemli senesidir" dedi.

"STADA ASKER GİRDİ, 'KAÇIN' DEDİM"

Ben yurt dışındaydım ama ailem, çocuklarım, arkadaşlarım Türkiye'deydi. Herkesi düşünüyorsunuz, ne olacağını düşünüyorsunuz. O dakika itibariyle stadımıza askerle helikopter indi. ''Ne yapalım?'' dediler, kaçın dedim. Ne yapacaksınız, çatışacak haliniz yok. Biz kulübümüze verilen maddi zarardan dolayı şikayetçi olduk. Üzücü şeyler.

"ADRIANO İLE GÖRÜŞMELERE DEVRE ARASI BAŞLADIK"

Devre arasında başladık bir Adriano ile görüşmelere. Beşiktaş herkesin takip ettiği bir kulüp. Adriano Beşiktaş'ta oynamak istedi. Fakat süreç biraz zor geçti, havalimanı ve bu darbe girişimi nedeniyle. Ancak ülkemizde bir şey yok. Biz de normal hayat devam ediyor. Taraftarın coşkusunu gördü, o da mutlu oldu diye düşünüyorum.

Dünyanın en kolay işlerinden bir tanesi transfer yapmak. İmzalar atılıyor ancak sonra onun edimlerini yerine getiriyorsunuz. Ahlaklı, mali açıdan düzgün bri kulüp mü isteriz, yoksa alacakların ödenmediği, sıkıntılı bir kulüp mü isteriz? Biz ilk günden beri aynı şeyleri söylüyoruz. Bizim açımızdan uygun bir transfer bütçesinde oldu. Ülke iyi olsaydı daha da iyi yapabilirdik.

"GOMEZ ÇOK TERÖRDEN BAHSEDİYOR..."

Mario Gomez'e saygı duyuyorum. Bıraktığı izlenim, bizlerle ilişkileri takdire şayan oldu. Terörden çok bahsediyor ama Münih'te olaylar oldu. Bu hayat. Bu ülke bizim ülkemiz. Biz bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Söylediklerine katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Mario belki ileride Beşiktaş'ta yeniden görev alır. Biz onu çok sevdik. Belki ileriki dönemlerde gelir, bakarsınız şimdigelir.

"ERDAL TORUNOĞULLARI BİRAZ DİNLESİN, GELİR"

Hocamız da bazı eksiklerin tamamlanmasını istiyor. Hocamız müthiş bir adam, müthiş bir teknik direktördür. Yavaş yavaş halledilecek. Liderlik böyle bir şey.

Erdal Torunoğlu bizim çok yakın arkadaşımız. Aile dostumuz. Tabii duygusal bir hata etti. Fevri hareketler içerisinde bulundu. Bizim ailemiz içerisinde, ben başkan olarak bu ailenin babasıyım. Biraz dinlensin, gelir işine gücüne devam eder. Biz menajerlerle yönetilmeyiz. Beşiktaş'ın menfaatleri vardır. Menajerler Beşiktaş'ın menfaatlerine hizmet ettikleri sürece varlar. Herkes Ahmet Bulut'un üzerine gidiyor. Şimdi Ahmet Bulut'un oyuncusu Gökhan ve Adriano var. Bizim işimize ne geliyorsa, ona göre hareket ediyoruz.

(Hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr