HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yüksekdağ'ın konuşmasından satır başları: 

5 yıl geçmesine rağmen Van depreminin acılarının izleri silinmedi. Depremde yaşamını yitirenleri rahmetle anıyorum. Van depreminde kentin %25'i yaşanamaz duruma geldi. Şırnak’ın bugün %80’i kullanılamaz durumda. Depremin yapamadığını AKP yaptı.

Dün çadırlarını yıktıkları Şırnaklılara, “Irak’a gidin” diyorlar. Bir iktidar nasıl böyle nefretle dolabilir? Çaresizliğinden.

Urfa’da gözaltına alınan partililerimiz 20 günden beri gözaltında. Çıkıp utanmadan sıkılmadan “Bu ülkede işkence yok” diyorlar. Toplumda “Evimize çekilelim, ne istiyorlarsa alsınlar” duygusunu üretmeye çalışıyorlar. Dünya yıkılsa biz teslim olmayacağız Tarih, zulme boyun eğmeyen bir partinin neler yapabileceğini gördü. Yine göstereceğiz.

Darbe gerçekleşseydi Hükümette kimler olacaktı. Tek bir yanıt veremiyorlar. Çünkü darbeciler kendi içlerinde. HDP'nin olmadığı bir Anayasa halkın, demokrasinin olmadığı anayasa demektir. 80'de de görmüştük bu Anayasa'yı. Darbeyle yaptığınız Anayasa yeni mi olacak. Ne farkınız var cuntacılardan? Hiç. Sadece apolet kravat farkı var. 

'Rakka'ya, El-Bab'a gideceğim tutmayın beni' diyor. Süleyman Şah Türbesi'ni IŞİD gasp ettiğinde böyle cevval değildiniz. Cumhurbaşkanı çıkmış, 'Tarih dersi veriyorum' diyor. Tarih dersi veriyormuş. Önce tarihten bir ders al. 'Tarih dersi veriyorum' diyorsan önce okulunu bitir, diplomanı al, ondan sonra ders ver.

Savaş isteyenler kendi evlatlarını hesap ederek konuşsun. Oğlu kumar masasında olanlar, halkın canı üzerinden siyaset yapmasın.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr