İstanbul Fatih'teki evinden silah zoruyla kaçırılan Suriyeli tüccar, onu 9 gün rehin tutanların elinden, fidye olarak istenen paranın teslim edileceği gün kaçmayı başardı. Buluşma yerine bir kaç kilometre uzakta bekleyen otomobilden elleri kelepçeli olarak kaçmayı başaran Omar Ahmet Ramazan'ı polis buldu. Fidyeciler, Ramazan'ın kaçmasının ardından aynı otomobille olay yerinden uzaklaştı.

SİLAH ZORUYLA KAÇIRILDI. 300 BİN DOLAR FİDYE İSTENDİ

Edinilen bilgiye göre İstanbul'da ticaret yapan 46 yaşındaki Ramazan Fatih'teki evinden silah zoruyla 28 Mart pazartesi günü kaçırıldı.
Ramazan'ı saklayan fidyeciler eşi Kevser Ramazan'la bağlantı kurup eşinin serbest bırakılması karşılığında 300 bin dolar istedi. 100 bin dolara anlaşan Ramazan ve fidyeciler Fatih'te bir alışveriş merkezi önünde buluşmayı kararlaştırdı. Dün buluşma noktasında Kevser Ramazan'ın yanısıra polisler de geldi ve önlem aldı.

OTOMOBİLDEN İNDİĞİ SIRADA KAÇTI

Buluşma saatinin gelmesi beklenirken kaçırılan tüccar bu noktaya bir kaç kilometre ötede bir otomobilde gözleri bağlı-elleri kelepçeli bir şekilde alıkonuyordu. Suriyeli tüccar bu sırada fırsat bulup otomobili terketti ve kaçtı. Hızla uzaklaşan Suriyeli çevredekilerden yardım istedi; çok geçmeden olay yerine polis geldi.

FİDYECİLER KAÇTI. RAMAZAN ŞÜKÜR DUASI ETTİ

Polise ilk bilgileri ellerindeki kelepçe çıkarılmadan veren Ramazan kendini kaçıranların 7 kişi olduğunu, bunlardan 3'ünün Suriyeli, 2'sinin Türk, 2' sinin de Iraklı olduğunu söyledi. Ramazan polisi, otomobilde tutulduğunu söylediği yere götürdüğünde fidyecilerin çoktan uzaklaşmış olduğu görüldü. Günlerce silahlı kişilerle burun buruna yaşayan Ramazan'ın kurtuluşundan sonra şükür duası ettiği görüldü.

KAÇIŞ ANI KAMERADA

Omar Ahmet Ramazan'ın ölümü göze alıp silahlı kişilerin bulunduğu otomobilden kaçış anı bir güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde Ramazan'ın otomobilden indirilişi, bu sırada koşarak kaçışı görülüyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr