Kongrenin kapanış oturumunda 1300 partiliye seslenen Fidel Castro, “Yakında 90’ıma basacağım. Ben de diğer herkes gibi gideceğim. Hepimizin zamanı gelecek” dedi.

Mavi spor hırka giyen ve gözlük takan Fidel Castro “Bu benim bu salondaki son konuşmam olabilir. Latin Amerika'daki tüm kardeşlerimize ve dünyaya Küba halkının galip geleceğini anlatmalıyız. Kübalı komünistlerin inançları, çok ve onurlu bir şekilde çalışılırsa insanların ihtiyaç duyduğu maddi ve kültürel ürünlerin üretilebileceğinin kanıtı olarak varlığının sürdürmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

RAUL CASTRO'DAN YAŞ SINIRI TEKLİFİ
Bu arada 84 yaşındaki Raul Castro, bu 7. kongrenin devrimde rol oynayan üst düzey isimlerin başını çektiği son kongre olduğunu vurguladı. Partinin üst düzey isimlerinin 70 yaşında emekli olması önerisi getiren Raul Castro, ancak gelecek 5 yılın geçiş süreci olacağını, bu sebeple bu kuralların hemen uygulanamayacağının altını çizdi.

Küba liderliğinin üst kademesindeki isimlerin neredeyse tümü yaşlı. Nitekim Raul Castro'nun yardımcısı Jose Ramon Machado Ventura da 85 yaşında.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr