Sendika.org'un haberine göre Nayif’in kardeşi İmad, kısa süre önce aldıkları bilgiye göre ağabeyi Nayif’in (52) Bulgaristan’daki Filistin Büyükelçiliği’nde saldırı sonucu öldürüldüğünü açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin yaptığı açıklamada “Cenin’in El-Yamun beldesinden ve FHKC liderlerinden Ömer Nayif birkaç ay önce işgal rejimi istihbaratının takibine ve tacizine uğramış ve bunu fark etmesi üzerine Bulgaristan’daki Filistin Büyükelçiliği’ne sığınıp himaye talebinde bulunmuştu. 30 yıl önce Kudüs’te ölümle sonuçlanan bir eylemin ardından tutuklanan Nayif müebbet hapse mahkum edilmişti. Zindandan kaçmayı başaran Nayif yurtdışına kaçmış ve en son işgal rejiminin baskıları nedeniyle Bulgaristan’daki Filistin Büyükelçiliği’ne sığınıp himaye talebinde bulunmuştu” ifadeleri yer aldı.

Suikast ile ilgili Mossad’ın yaptığı tahmin edilirken, Filistin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Zayid’in ölümünün araştırılması amacıyla bir komite oluşturulması talimatı verdi.

FHKC’nin resmi sitesinden yapılan açıklamada ‘Cephe, şehidi selamlıyor ve yasını tutuyor’ denilerek, “Biz Filistin Halk Kurtuluş Cephesi olarak bu alçak suçta Yoldaş Ömer En-Nayif’i suikast için hedef alan siyonist devleti ve Mossad’ı sorumlu tutarken, Filistin Ulusal Yönetimi’ni ve Bulgaristan’daki Filistin Büyükelçiliği’ni de onu korumakta ve güvenliğini sağlamakta başarısız oldukları için, Bulgar hükümeti ve güvenlik güçlerini de Yoldaş Nayif Zayid’i yakalamak için takip ettikleri ve 3 ay boyunca tutukladıkları için sorumlu tutuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr