TARİHSEL SÜREÇ/ KEMAL GÖKTAŞ

Gülen , devasa bir örgütlenmenin başındaki siyasi-dini bir lider olarak Türkiye tarihine damgasını vurmuş durumda. Hikâyenin görünen yüzünde, ilkokulu dışardan bitiren bir vaizin, yaklaşık 160 ülkede örgütlü, milyarlarca dolarlık bir varlığa sahip ekonomik ve siyasi gücü yöneten, ülkede darbe girişimi düzenleyecek kadar güçlenen bir “lidere” dönüşmesi var.

 

HISIMLIKTAN HASIMLIĞA/ TAYFUN ATAY

Küresel kapitalizmi “nimet” sayan iki İslâmi güç odağının ilişkisi ülkenin geleceğini biçimlendirdi. Aslında 2002’den itibaren her şey güllük gülistanlık hissi uyandıracak şekilde olsa da derinden akan sularda ‘koalisyon’un ortakları arasında ihtiyat hep vardı. Kamufle edilen gerginlikler zamanla giderek belirginleşmeye başladı.

 

YASAKLANAN GÜLEN DİZİSİ

Cemaatin yarattığı tehdide yıllarca dikkat çeken Hikmet Çetinkaya, 2005’te Gülen’in 40 yıl boyunca sağ kolu olan Nurettin Veren ile yaptığı söyleşiyi kaleme aldı. “Fethullahçılarda iç hesaplaşma” başlıklı dizide Veren, cemaatin içyüzünü anlatıyordu. Dizi üçüncü gününde, hukuksuz bir şekilde verilen ihtiyati tedbir kararıyla durdurulmuştu. Yasaklanan diziden ayrıntılar

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr