İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, gizli tanığın ve yakınlarının hayatı ile beden bütünlüğünün ağır ve ciddi bir tehlikede olduğunun altını çizdi. Devamında da gizli tanık Rank-26'nın "duruşmada hazır bulunma hakkına sahip bulunanlar olmadan dinlenmesine" karar verdi.

Mahkeme, "FETÖ üyeleri hala görevde"
Gaziantepli Habeş Seyidoğlu Baklavaları'nın sahibi Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından yargılandığı davadanın ara kararında mahkeme ilginç tespitlerde bulundu. Ara kararda örgütün deşifre olmamış kamuda görevli üyelerinin işbaşında olduğuna dikkat çekilerek gizli tanık için tehlike içerdiği vurgusu yapıldı.

İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin ara kararı ise şöyle; "Sanıklar hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütüne üye olma suçundan kamu davası açıldığı, adını geçen örgütün başta Emniyet teşkilatı ve yargı organları olmak üzere birçok kamu kurumunda gizlilik esaslarına riayet ederek yapılanmaya gitmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe teşebbüslerinden sonra birçok kamu görevlisi devlet kademelerinden uzaklaştırılmıştır. Ancak halen örgütün hiyerarşik yapısına dahil olan deşifre olmamış kamu görevlilerinin görev başında olduğunun iddia edilmiştir. Nitekim OHAL döneminde uzaklaştırılmakta oldukları, gizli tanığın önceden belirlenen bir tarihte ve duruşmada hazır bulunma hakkına sahip olanlar huzurunda dinlemeye çalışılması halinde, örgütsel yapı içiresinde yer alan üyelerin dinlenen gizli tanıkların kimler olabildiğini öngörmeleri halinde bu kimliğini tespit hususunda çaba sarfettiklerininin benzer nitelikteki dosyalardan anlaşılmıştır. Gizli tanık Rank-26'nın belirli gün ve saatte dinlenmesi halinde kimliğinin açığa çıkabilir. Silahlı terör örgütüne üye olma olmak suçundan açlan kamu davalarında dinlenecek gizli tanıkların kimliğinin açığa çıkması halinde kendilerinin veya yakınlarının hayatı ve beden bütünlüğü ağır ve ciddi bir tehlike meydana gelebilir. Bu nedenle korunmalarının zorunlu olduğu dikkate alınarak 5726 Sayılı Tanık Koruma Kanunu'nun 5/1-b Maddesu uyarınca gizli tanık Rant-26'nın duruşmada hazır bulunma hakkına sahip bulunanlar olmadan dinlenmesine karar verildi" denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr