Fenerbahçe yönetimi ile eski yönetici Işık Eyigüngör arasında yaşanan gerilim çok ilginç boyutlara ulaştı.

Hürriyet'in haberine göre; geçmiş yıllarda Fenerbahçe'de kadın basketbol takımından sorumlu yönetici olarak görev yapan Eyigüngör, halen Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Basketbolu Geliştirenler Derneği'nin (BGD) kurucusu ve 1 numaralı yöneticisi (alta).


İki takım play-off'ta karşı karşıya geldi. İlk maçta Işık Eyigüngör, başkan Aziz Yıldırım'ın oturduğu bölümde maçı izlemek istedi, ancak Fenerbahçe yönetimi buna izin vermedi. Eyigüngör'e pota arkasında bir yer gösterildi.


Bunun üzerine rövanş maçında aynı uygulamayı BGD yöneticileri Fenerbahçe'ye uygulamak istedi. Sarı lacivertlilere protokol tribününde oturamayacakların bildirildi. Aziz Yıldırım, Spor Genel Müdürlüğü yetkilileri ile bizzat görüştü ve maçta yönetici arkadaşlarıyla birlikte protokol tribününde oturdu.

- Fenerbahçe'nin BGD'yi iki maçta da elemesinin ardından sarı lacivertliler, bazı oyuncularının BGD tarafından ayartıldığını iddia etti. BGD yöneticileri bu iddiayı anında yalanladı.

- İşte ne olduysa bundan sonra oldu... Sarı lacivertli yönetim erkek basketbol takımının THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali için Berlin'e bulunduğu sırada iki önemli oyuncusu Quanitra Hollingsworth (üstte) ve Olcay Çakır'la anlaşıp sözleşme imzaladı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Işık Eyigüngör'ün yanı sıra, BGD yönetiminde yer alan Fenerbahçe Kulübü üyeleri Taner Güven ve Hulki Kahvecioğlu'nun kulüpten kesin olarak ihracı için girişimlere başlanacak. Bunun gerçekleşmesi için de Fenerbahçe Kulübü Tüzüğü'nde yer alan 'Fenerbahçe üyeleri başka kulübe üye olamaz' maddesi işletilerek, üç ismin ihracı istenecek. (hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr