THY Euroleague’de finale kalan Fenerbahçe, bugün CSKA Moskova karşısında Avrupa şampiyonu olmak için sahaya çıkacak. Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen organizasyonun ilk maçında İspanya’nın Laboral Kutxa takımını eleyerek basketbol tarihimizde kulüpler bazında ilk kez bu seviyede final oynama hakkı elde eden Fenerbahçe, kupaya uzanmak istiyor. Euroleague’de bu sezon CSKA Moskova’yla birlikte en az yenilgi (5) alan takım olarak ön plana çıkan Sarı- Lacivertliler, rakibini finalde yenerek Türk basketbolunda bir ilke daha imza atmayı hedefliyor. Fenerbahçe ile CSKA Moskova arasında oynanacak final mücadelesi Mercedes-Benz Arena’da 21.00’de başlayacak ve Lig TV 3’ten naklen yayımlanacak. Kazanırsa tarih yazacak Fenerbahçe, Avrupa’nın kulüpler bazında bir numaralı kupasını kazanması halinde, Türk basketbol tarihinin en büyük başarısına imza atacak. Türk takımları bugüne kadar Anadolu Efes’le 1996’da Koraç Kupası, Beşiktaş’la 2012’de FIBA Eurochallenge Kupası ve Galatasaray Odeabank ile bu yıl ULEB Avrupa Kupası’nı kazandı. 10 bin F.Bahçeli, bilet karaborsa CSKA maçını 10 bin F.Bahçeli taraftarın izlemesi bekleniyor. Gurbetçilerin büyük ilgi gösterdiği maçın biletleri 500 Avro’ya kadar alıcı buluyor. Maçı Başkan Aziz Yıldırım’la birlikte, Ali Koç, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimleri de izleyecek. Maç için salon civarında geniş güvenlik önlemleri de alınacak.

OBRADOVİC'İN ONUNCU FİNAL

F.Bahçe’nin başantrenörü Zeljko Obradovic, kariyerindeki 10. Euroleague finaline çıkacak. Bugüne kadar 9 finalin 8’ini kazanarak Euroleague’nin en fazla şampiyonluk yaşayan başantrenörü unvanını elinde bulunduran Sırp çalıştırıcı, CSKA Moskova’ya karşı çıktığı 2 final maçının 2’sini de kazandı. Tecrübeli çalıştırıcı Panathinaikos’un başında 2009 yılında yine Berlin’de Mercedes-Benz Arena’da oynanan final maçında CSKA Moskova’yı yenerek kupayı havaya kaldırmıştı.

YILDIZLAR KARMASI

CSKA Moskova kadrosunda çok fazla yıldız ismi barındırıyor. Rus ekibinin kadrosunda Avrupa’nın en önemli iki oyun kurucusu Sırp Milos Teodosic ile Fransız Nando de Colo bulunuyor. Bu sezon Avrupa Ligi’nin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçilen Fransız yıldız De Colo takımın en önemli kozu olarak dikkat çekiyor. Yarı finalde Lokomotiv Kuban potasına 30 sayı göndererek, Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final’de bir maçta en fazla sayı atan 9. oyuncu unvanını elde eden De Colo, finalde takımının en önemli silahı olacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr