Son dönemde stoper adayları ve Hatem Ben Arfa’ya yoğunlaşan Fenerbahçe, sürpriz bir ismin transferini bitirme aşamasına getirdi. Sarı-Lacivertliler’in bu sezonki en büyük oyuncu kayıplarından biri Caner Erkin olmuştu. Milli sol bek İnter ile 3 yıllık anlaşma sağladı. Kadroyu gençleştirmek isteyen yönetim, bu bölge için genç isimlere yöneldi. Oyuncu izleme komitesinin ısrarlarıyla, geçtiğimiz sezon Belçika Ligi’ni adeta kasıp kavuran, sürati ve asistleriyle ön plana çıkan Jordan Lukaku’da karar kılındı. Yönetim, İngiliz kulüplerinin de radarında olan Lukaku için elini çabuk tuttu. 21 yaşındaki oyuncunun kulübü Oostende ile yapılan pazarlıklarda kısa sürede büyük aşama kaydedilerek anlaşmaya varıldı.

Her an açıklanabilir

Jordan Lukaku, şu anda Belçika Milli Takımı ile Euro 2016’da bulunuyor. Bu nedenle oyuncuyla doğrudan görüşme yapılmasa da menaceri Menno Groenveld ile temas kuruldu. Akhisarlı Rodallega’nın da menaceri olan ve Türk futbolunu yakından tanıyan Groenveld’le yapılan ilk görüşme de son derece olumlu geçti. Transfer imza aşamasına getirildi. Transferin kısa süre içerisinde resmen açıklanması bekleniyor.

Babası Gençlerbirliği forması giydi!

Lukaku Ailesi için Türkiye hiç de yabancı değildi. Romelu ve Jordan Lukaku kardeşlerin babası olan Roger Lukaku da eski bir futbolcu. Üstelik forvet olan baba Lukaku, 1996-1997 sezonunda Gençlerbirliği forması giydi. Roger Menema Lukaku, 33 resmi maçta oynayıp, 4 gol attı. Baba Lukaku, o dönemde ilk olarak Türkiye’ye kendi gelmiş ancak daha sonra eşi ve oğullarını da Ankara’ya getirmişti. Jordan Lukaku’nun kuzeni olan Boli Bolingoli-Mbombo ise 2014-15 sezonu Avrupa Ligi son 16 turunda Club Brugge formasıyla Beşiktaş’a karşı mücadele etmiş, İstanbul’daki maçta 2 gol atarak temsilcimizin elenmesinin mimarı olmuştu.

Jordan ortaladı abisi attı!

21 yaşındaki oyuncu Belçika Milli Takım formasını ilk kez 10 Ekim’de Andorra ile oynanan Euro 2016 eleme maçında giydi. 90 dakika sahada kalan Lukaku, bu karşılaşmada bir asist yaptı. Genç yıldız, 29 Mart’ta Portekiz ile oynanan hazırlık maçında ise abisi Romelu Lukaku’nun golünde ortayı yapan isim oldu. 28 Mayıs’ta oynanan ve 2-1 kazanılan İsviçre mücadelesinde ise Lukaku, De Bruyne’un galibiyetini getiren golünün hazırlayıcısı oldu. (Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr