Fenerbahçe, Fransız ekibi Monaco ile iki zorlu maç oynayacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Play-Off turuna kalabilmek için ter dökecek olan Sarı-Lacivertliler adına şartları zorlaştıran başka faktörler de var. Zira, Fenerbahçe'deki eksik listesi hayli kabarık.

Geride kalan sezonda Portekiz ekibi Braga ile oynanan ve Hırvat İvan Bebek'in adeta katliam yaptığı maçı 8 kişi tamamlamak zorunda kalan Fenerbahçe'nin cezaları bu maçlara yansıyacak.

Hatırlanacağı üzere Portekiz'de oynanan ve 4-1 Braga'nın üstünlüğüyle sona eren maçta Mehmet Topal, Alper Potuk ve Volkan Şen kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. UEFA daha sonra Volkan'a 7 ay futboldan men cezası vermişti.

UEFA'nın verdiği cezalar nedeniyle Volkan Şen ile toplamda 3 maç ceza alan Alper Potuk her iki karşılaşmada da forma giyemeyecek. Aynı maçta kırmızı kart gören Mehmet Topal ise İstanbul'da oynayamayacak, rövanş maçında forma giyebilecek.

Fenerbahçe'deki eksikler bunlarla sınırlı değil. UEFA'dan 1 maç men cezası alan Vitor Pereira da Kadıköy'deki maçta oynayamayacak. Cezalı oyuncuların yanı sıra bir de sakatların durumu var.

Sezon biter bitmez bel fıtığı ameliyat olan Volkan Demirel iki maçı da kaçıracak. Geçtiğimiz günlerde Panathinaikos ile oynanan hazırlık maçında ağırlık sakatlık geçiren Fabiano'nun da ilk maça yetişme ihtimali hayli düşük.
(Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr