İŞTE İLK 11'LER;

KRASNODAR: Krirsyuk, Kaleshin, Martynovich, Naldo, Torbinski, Kabore, Gazinsky, Podberyozkin, Claesson, Wanderson, Smolov

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Roman, Kjaer, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Lens, Alper, Sow, Emenike

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi umuduyla başlayan Fenerbahçe, play-off turunda Fransa 1. Lig ekibi Monaco’ya elendi. UEFA Avrupa Ligi’ne İsviçre’den Grasshoppers’ı eleyerek katılan sarı-lacivertliler, A Grubu’nda Manchester United (İngiltere), Feyenoord (Hollanda) ve Zorya (Ukrayna) ile eşleşti. Grubu 13 puanla Manchester United’ın önünde lider tamamlayan Fenerbahçe, son 32 turuna adını yazdırdı.

Krasnodar ise daha uzun bir yoldan geçerek son 32’ye geldi. UEFA Avrupa Ligi için iki eleme turu oynayan Krasnodar, I Grubu’nda Schalke 04 (Almanya), Salzburg (Avusturya) ve Nice (Fransa) ile mücadele etti, 7 puan ve averajla ikinci olarak son 32’ye kalmayı başardı.

SKRTEL CEZALI, VOLKAN VE DE SOUZA SINIRDA

Fenerbahçe, Rusya deplasmanında Slovak stoper Martin Skrtel'den yararlanamayacak.
Bu sezon UEFA Avrupa Ligi maçlarında toplam 3 sarı kart gören Skrtel, Krasnodar karşılaşmasında cezalı oldu.

Sarı-lacivertli takımda Volkan Demirel ve Josef de Souza sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Grup maçlarında ikişer sarı kart gören Volkan ve De Souza, Krasnodar karşısında da sarı kart görürse cezalı duruma düşecek.Rus temsilcisinde ise sarı kart cezalısı İsveçli savunmacı Andreas Granqvist sahada yer almayacak. Fenerbahçe'de Martin Skrtel sarı kart cezası nedeniyle kadroya alınmadı. Ayrıca sakatlıkları bulunan Volkan Şen ve Robin van Persie de Rusya'ya götürülmedi.
Avrupa listesinde isimleri bulunmayan Salih Uçan, Miroslav Stoch ve Oleksandr Karavaiev de İstanbul'da bırakıldı. Emmanuel Emenike ve Gregory van der Wiel ise affedildikten sonra ilk kez kadroya dahil edildi.

CHAHECHOUHE VE FERNANDAO LİSTEDE

Fenerbahçe'nin UEFA'ya verdiği yeni liste doğrultusunda Aatıf Chahechouhe ve Jose Fernandao, Krasnodar maçında şans verilmesi durumunda forma giyebilecek. Grup maçlarında, isimleri takımın UEFA listesinde yer almadığı için forma giyemeyen iki futbolcu, son 32 turu öncesi Salih Uçan ve
Miroslav Stoch'un yerine kadroya dahil edilmişti. Fenerbahçe'de Salih ve Stoch'un yanı sıra Oleksandr Karavaiev de listede bulunmuyor. Ara transfer döneminde sarı-lacivertli ekibe
katılan Karavaiev, eski takımı Zorya'nın formasıyla bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde forma giydiği için görev yapamıyor.

KRASNODAR 2 AYDIR RESMİ MAÇ OYNAMIYOR

Fenerbahçe'nin rakibi Krasnodar, 2 aydır resmi maç yapmıyor.
Rusya'daki kış şartları nedeniyle yerel lig aralık ayından marta kadar tatil ediliyor. Son resmi maçını UEFA Avrupa Ligi'nde Nice ile deplasmanda 12 Aralık'ta yapan Rus ekibi, bu karşılaşmadan 66 gün sonra Fenerbahçe mücadelesine çıkacak.

Öte yandan, Krasnodar ara transfer döneminde güç kaybetti. Rus ekibinin grup maçlarının hepsinde sahada yer alan orta saha oyuncuları Özbek Odil Ahmedov Çin'de Shanghai SIPG'ye, Fildişi Sahilli Kouassi Eboue ise İskoçya'da Celtic'e transfer oldu. Krasnodar, kadrosuna Kolombiyalı savunmacı Cristian Ramirez ve İsveçli orta saha Viktor Claesson'u dahil etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr