Fenerbahçe Kulübü, Beşiktaş maçı için ceza alan taraftarlarına bireysel itiraz için çağrıda bulundu.

Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan resmi açıklamada, 21. haftadaki Kasımpaşa maçında çirkin ve kötü tezahürat yapıldığı gerekçesiyle PFDK tarafından Beşiktaş derbisiyle ilgili; Maraton ve Okul Açık tribünlerine giriş yapan seyircilerin e-bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesine karar verildiği hatırlatıldı.

Buna karşın karara "tüketici" sıfatıyla itiraz eden 4 taraftarın, bireysel olarak İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi’ne başvurduğu ve mahkemenin de 4 taraftarın lehine karar vererek kartlarındaki blokenin kaldırılmasını sağladığı açıklandı.

Kulüp, mahkemenin blokenin kaldırılmasına ilişkin kararını dayanak göstererek Tahkim Kurulu'na ek dilekçeyle başvuruda bulunulduğunu belirtirken açıklamada, "Taraftarlarımızın ilgili Tüketici Mahkemesi kararından ve tüketici hukuku mevzuatından doğan talep ve dava haklarını kullanma konusunda harekete geçmesini önemle rica ederiz" ifadeleri kullanıldı.

TAHKİM, CEZAYI ONADI!

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Kasımpaşa maçının ardından Sarı-Lacivertli kulübe verilen 50 bin TL'lik para cezası ile taraftarların kartlarının bloke edilmesi yönündeki kararlarını onadı. Ancak bireysel başvurular neticesinde mahkemenin verdiği kararla cezaları kaldırılan taraftarların Beşiktaş maçında tribünde olabileceği öğrenildi.

Fenerbahçe tribünlerine verilen cezaya tedbiren durdurma!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr