Beşiktaş derbisi öncesi yasaklı madde kullandığı iddia edilen Gökhan Gönül hakkında Fenerbahçe'den resmi açıklama geldi.

Açıklamada, söz konusu ilacın milli futbolcuya kaburgasındaki kırığın tedavisi için verildiği ve Türkiye Futbol Federasyonu’nun da konu hakkında önceden bilgilendirildiği belirtildi. 

Fenerbahçe'nin resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Profesyonel futbolcumuz Gökhan Gönül’ün 23.02.2016 tarihinde yapılan toraks BT ve MRI tetkikleri sonucunda kaburgasında (T.10) kırık tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavisine başlanmış, göğüs ve sırt ağrılarının devam etmesi üzerine algoloji uzmanı hekim tarafından sinire blokaj yapılmıştır. Yapılan uygulama, kortikosterodlerin sistematik olmayan kullanım şekli olarak tedavi amaçlı tatbik edilmiştir. Doping testi öncesinde, futbolcuya yapılan lokal uygulama bu prosedürler için kullanılan matbu forma yazılmak suretiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na beyan edilmiştir.

"TAMAMEN TIBBİ AMAÇLI, PERFORMANS ARTIRICI ETKİSİ YOK"

Konu bundan ibaret olup, futbolcumuzun tedavi sürecine ilişkin tomogrofi, mrı görüntüleri ve doktor raporları tarafımızca Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulmuştur. Doping amaçlı yasaklı bir madde kullanım söz konusu değildir. Futbolcumuza yapılan ağrı kesici tıbbi uygulama tamamen tedavi amaçlı olup, performans arttırıcı her hangi bir etkisi de bulunmamaktadır. Süreç sonucunda doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığı kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Kamuoyunun bilgisine duyurulur.

Arda Turan'dan Gökhan Gönül açıklaması!

Gökhan Gönül'de yasaklı madde!

Gökhan Gönül'de doping iddiası!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr