Türkiye Kupası yarı finali ilk maçları sonrası Galatasaray Çaykur Rizespor'u 3-1, Fenerbahçe de Torku Konyaspor'u 3-0'lık skorlarla devirerek finale kalma yolunda önemli bir avantaj sağladı. Sarı - Kırmızılı ekip, final yolunda İstanbul'a umutla dönerken, müjdeli haber Konya'dan geldi. 

Fenerbahçe'nin Konyaspor'u deplasmanda farklı skorla geçmesi Cim Bom'un Süper Lig'de de elini güçlendirdi.

Peki; Fenerbahçe'nin kupada finale çıkması Galatasaray işine nasıl yarayacak? İşte bu sorunun cevabı.

SÜPER LİGİ 5. BİTİRMESİ YETERLİ

Değişen statü gereği artık kupa finalistleri yerine ligdeki sıralamaya göre Avrupa Kupaları'na katılım hakkı elde edileceği için Galatasaray'ın ilk 4 içinde yer alması gerekiyordu. Ancak bir istisna bu durumu değiştiriyor.

Kupayı kazanan takım, Süper Lig'i ilk 4 içerisinde bitirirse, Avrupa'ya katılacak takımlar sıralaması şu şekilde oluşuyor. Süper Lig Şampiyonu (Doğrudan) ile ligi ikinci bitiren takım (ön eleme oynayarak) Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor.

Süper Lig'de 3, 4 ve 5. sıraya alan ekipler ise Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazanıyor.

Bu durumda Galatasaray olası kupa finalinde Fenerbahçe ile karşılaşıp mücadeleden yenilgiyle ayrılsa bile ligdeki sıralama önemli hale geliyor. Zira, Fenerbahçe hem ligi ilk 4 sırada bitirdiği için hem de Türkiye Kupası'nı kazandığı için, Kupa 1'e yani Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı kazanıyor. Bu durumda Galatasaray'ın ligi ilk 4'te bitirmek yerine ilk 5'te yer alması Avrupa Ligi'ne katılımı için yeterli oluyor.

PUAN FARKI 3

Galatasaray'ın ligin 4. sırasındaki 48 puanlı Başakşehir'i son 5 haftada yakalaması hayli zor görünüyor. Ancak ligin 4. sırasındaki 44 puanlı Osmanlıspor ile 41 puanlı Cim Bom arasındaki fark ise sadece 3.

Sarı-Kırmızılı ekibin, 43'er puanlı Akhisar Belediye ve Kasımpaşa'yı geçip, 44 puanlı Osmanlıspor'u yakalaması durumunda ibre Aslan'a dönüyor.

Ancak Galatasaray'ın, Osmanlıspor'u puan farkıyla geçmesi gerekiyor çünkü ikili averajda başkent ekibi üstün.

Hatırlanacağı üzere Osmanlıspor, Türk Telekom Arena'daki ilk maçı 2-1'lik skorla, başkentteki rövanşı ise 3-2'lik skorla galip bitirmişti.

Tüm bu şartlar gerçekleşir ve Galatasaray, Avrupa Kupaları'na katılım hakkı kazanırsa UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezasını da ilk sezonunda çekmiş olacak.

2016-2017 sezonunda Avrupa Kupaları'na katılım hakkı kazanmasına rağmen turnuvalarda boy gösteremeyecek olan Cim Bom, bir sonraki sezon katılım hakkı kazandığı takdirde Avrupa Kupaları'nda mücadele edebilecek. (Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr