Şampiyonluk yarışında son derece kritik bir döneme giren Fenerbahçe'ye, sakatlığı bulunan Lazar Markovic'den kötü haber geldi. Adalesindeki sakatlık nedeniyle 2 aydır takımdan uzak olan Sırp futbolcunun sezonu kapattığı ortaya çıktı.

Sarı lacivertli formayı en son 5 Şubat'taki Antalyaspor maçında giyen Markovic, sakatlanmasının ardından bir süre İstanbul'da tedavi gördü. Buradaki teşhiste ilk olarak 4 hafta oynamayacağı belirtilen Sırp oyuncu, beklenen sürede iyileşmeyince İngiltere'ye gitti.

Liverpool Kulübü doktorları tarafından detaylı bir sağlık kontrolünden geçirilen Markovic'e bu kez '6 hafta sonra sahalara döner' denildi. Ancak, Liverpool doktorlarının da tedavisi olumlu sonuç vermedi. Sırp oyuncunun sezonun geri kalan bölümünde forma giyemeyeceği öğrenildi.

Liverpool'un 2014 yılında Benfica'dan 25 milyon Euro'ya transfer ettiği Lazar Markovic, sezon başında kiralık olarak Fenerbahçe'ye katıldı. 22 yaşındaki kanat oyuncusu sarı lacivertli takımda 20 maçta forma giyerken, 2 gol attı, 3 asist yaptı.

LAZAR MARKOVIC'İN SAKATLIĞI NEYDİ?

Sezon başında Liverpool'dan kiralanan genç oyuncu, müthiş sprintleri, hücuma katkısı ve mücadeleci yapısıyla başta Sarı Lacivertli taraftarlar olmak futbolseverlerin beğenisini kazanmıştı. İlk ciddi sakatlığını Fenerbahçe'nin 3-2 mağlup olduğu Beşiktaş maçında yaşayan Markovic'in o günden sonra yüzü hiç gülmedi. Her sahalara geri dönüşünde arka adalesinde problem yaşan genç yetenekten, sezon sonuna doğru taraftar da umudunu kesmişlerdi.

HER DOKTORU DENEDİ AMA...

Türkiye'de tedavisine olumlu cevap alamayan daha sonra Portekiz'e giden, oradan da İngiltere'ye geçen Markovic için son çaba Liverpool doktorlarından gelse de, yine tedaviden sonuç alınamadı ve oyuncunun sezonu kapattığı açıkladı. (Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr