Fenerbahçe’de bir dönem daha sona erdi. Tarihinin en pahalı transferlerini yaptığı geçen yılı kupasız kapatan, bu sezon da Monaco’ya elenerek Şampiyonlar Ligi’ne kalamayan Sarı- Lacivertlilerde teknik direktör Pereira’yla yollar ayrıldı. Geç kalınmış bir karardı. Bu iş sezon bittiğinde gerçekleşmeliydi. Geçen sezon başında Robin van Persie ile kriz yaşayan, daha sonra Nani’yle arası açılan, Caner Erkin’i kadro dışı bırakan Pereira’nın şampiyonluğu Beşiktaş’a kaptırması, Portekizli çalıştırıcının Fenerbahçe’deki geleceğinin tartışılmasına neden olmuştu. Herkes sezon sonunda Pereira’nın gönderilmesini beklerken yönetim, Portekizli ile 1 yıl daha çalışma kararı almıştı. Bu sezonun başında da yeni bir sistem arayışına giren teknik adamın koltuğu, F.Bahçe’nin Monaco’ya elenmesiyle iyice sallanmaya başlamıştı. Dün taraftarın beklediği karar yönetim tarfından alındı ve Portekizli hocanın görevine son verildi. Pereira ile yardımcılarının tazminatı yaklaşık 4 milyon Avro tutuyor.

RVP’den mesaj

Pereira’nın sorun yaşadığı Robin van Persie, Portekizli hocanın gönderilmesinden sonra sosyal medya hesabından futbol topu ve gülücük işareti şeklinde bir mesaj paylaştı. Vitor Pereira, başkan Aziz Yıldırım’ın 16. teknik adamıydı.

En güçlü aday Özat

Pereira’nın görevine son verilmesiyle yönetim, teknik direktör konusunda arayışa geçti. Çok sayıda yabancı aday gündeme gelirken Aziz Yıldırım’ın eski öğrencisi aynı zamanda çok sevdiği Ümit Özat’ta karar kıldığı öğrenildi. Yine uzun süre Sarı-Lacivertli formayı giyen Müjdat Yetkiner, Saffet Akbaş ve Kemalettin Şentürk gibi isimler de Özat’ın yardımcı antrenörlüğünü üstlenecek. Diğer adaylar arasında R.Carlos, Bielsa, Capello, Schaaf ve Pellegrini geliyor.

Dilmen doğruladı

1 gün önce “Hastanede transfer teklifi” haberimizde Aziz Yıldırım’ın, Dilmen’e “Gel futbolun patronu ol” dediğini yazmıştık. Aynı günün akşamı bir TV programına telefonla katılan Dilmen, Yıldırım’ın kendisine “Kulübümüzün kapısı sana her zaman açık. Her zaman görev alabilirsin” dediğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr