Fenerbahçe'de yeni hoca kararı verildi. Yöneticiler Hollandalı tecrübeli teknik adam Dick Advocaat'da karar kıldı. Taraflar yüzde 90 anlaşma sağladı.

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın ayrılığı sonrası teknik direktör çalışmaları hız kazandı. Fenerbahçe yönetimi, önceliğini yabancı teknik adamlara yöneltirken, deneyimli isim arayışları sıklaştı.

Hata yapma lüksü bulunmayan Fenerbahçe'de, kariyerli bir hoca için çalışmalar büyük bir ciddiyetle yapılıyor. Bu çerçevede Pereira daha görevdeyken başlayan çalışmalarda dünyanın önde gelen birçok teknik adamı ile görüşmeler gerçekleşti.

Listesi kabarık olan Fenerbahçe, son olarak Hollandalı Teknik Direktör Dick Advocaat ile temasa geçti. 68 yaşındaki çalıştırıcı Dick Advocaat şu anda Hollanda Futbol Federasyonu'nda danışman olarak çalışıyor. Birçok önemli takımda görev yapan tecrübeli Dick Advocaat'ın, 2007/08 sezonunda Rus ekibi Zenit ile kazandığı UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası kariyerindeki en önemli başarılar olarak dikkat çekiyor.

Hollandalı futbol adamı Dick Advocaat, ilk etapta teklife olumlu yaklaşsa da ailesi nedeniyle tıkanma yaşandı. Advocaat'ın ailesinin son yaşanan olaylar sebebiyle Türkiye'ye gelmeye sıcak bakmadığı öğrenildi. Ancak görüşmelerin halen sürdürüldüğü ifade edildi.

14 kupası bulunuyor

Dick Advocaat'ın hocalık kariyerinde 14 tane kupası bulunuyor. Hollandalı çalıştırıcı, PSV ile 5, Rangers ile 5, Zenit ile 4 kupa kazandı.

(Fanatik)

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr