Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’nun Temmuz ayı olağan toplantısı’nın gündemi darbe girişimiydi. Faruk Ilgaz Tesisleri’ndeki toplantıya Başkan Aziz Yıldırım, yönetim ve çok sayıda üye katılırken, Türkiye’de yaşanan darbe girişimi konuşuldu. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Fenerbahçe Kulübü’nün 3 Temmuz süreciyle birlikte FETÖ ve PDY karşısında başarılı bir sınav verdiğinin altını çizdi.

Vefa Küçük, “7 Haziran’daki konuşmamda nelerden korktuğumu, bu ülkenin seçimle iş başına gelmiş partilerinin bir arada olması gerektiğini söylemiştim. Bu ülkeyi bölmek isteyenlerin, Güneydoğu’daki ayrılıkçılar ve destekçileri, diğerinin de Fethullah Gülen ve cemaati, demiştim. Malesef haklı çıkmaktan mutlu değilim. Bu darbenin önlenmesi herkes için örnek olmalıdır” dedi.

Söz konusu yapının Fenerbahçe Kulübü’nü de ele geçirmeye çalıştığını ancak bunu başaramadığını aktaran Mosturoğlu da “Fenerbahçe devletinin yanındadır. Devletimize kalkışma cüreti gösteren yapı, 3 Temmuz 2011’den bu yana FETÖ paralel yapılanmasıdır. 3 Temmuz 2011’in ilk saatlerinden itibaren bu yapının FETÖ olduğunu görmüş ve kararlılıkla ve korkusuzca mücadele etmiştik. Gün bunlar için hesap verme, Fenerbahçe Spor Kulübü için ise hesap sorma vaktidir” değerlendirmesinde bulundu.

'Bu ateşe benzin döktüler'

Bizler 3 Temmuz kumpasına karşı mücadele ederken, ebedi dostlukları unutup sportif rekabet uğruna bunlara destek olanlar, UEFA’yı faks yağmuruna tutanlar, şikâyet edenler, yanan ateşi söndürmek yerine üzerine benzin dökenler, kişisel ikballeri için bu yapının faaliyetine destek olanlar da en az bu illegal yapı kadar sorumludur.

'Spor camiası tamizlenmeli'

Geri vitese geçerek bugün taraf değiştiren spor medyasındaki illegal yapı mensupları ile sadece reytingleri uğruna bu yapının değirmenine su taşıyan spor medyası mensupları da sorumludur. Spor alanında hiç kimse ‘Geçmişte hata yaptım, aldatılmışım’ diyerek bu işten kendisini kurtaramamalıdır. Ayrıca Fenerbahçe Kulübü’nde kişisel geleceğini gören ve Aziz Yıldırım’ın yok olması ile iktidar olma niyetinde olan işbirlikçiler de en az bu yapının mensupları kadar sorumludur. TFF’de o tarihte görev yapmış, bu yapıya mensup olanlar ile şahsi birtakım sebeplerle bu yapıyla iş tutanlar da sorumludur.

Galatasaray maçına suç duyurusu

12 Mayıs hadisesi de var. Stadımızda taraftarlarımıza FETÖ polisleri tarafından saldırıldı. O gün yaşananları (G.Saray maçı sonrası) biliyorsunuz. Suç duyurumuz yapıldı. Bu FETÖ çetesinin üyelerinin tespit edilmesini göreceğimizi umuyorum.

Fenerbahçe'nin borcu ne kadar?

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün toplam borcunun 281 milyon 27 bin 921 TL olduğu açıklandı. Denetleme Kurulu Üyesi İlhan Aydoğdu, derneğin mevcutlar ve alacaklarının toplamının 18 milyon 777 bin 216 TL olduğunu belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr