Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, FIAT Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde Demir İnşaat Büyükçekmece ile karşılaştı. Bursa Tofaş Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma Fenerbahçe 89-69 galibiyetiyle sonuçlandı. Bu sonuçla Kupa’da yarı finale yükselen sarı lacivertliler, Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes çeyrek final mücadelesinin galibiyle eşleşecek. 

Demir İnşaat Büyükçekmece’nin Eldridge ve Samardjiskı’nin elinden bulduğu 7-0’lık seriyle başlayan karşılaşmada, Ali Muhammed farkı 5 sayıya indirdi. Savunmada basit hatalarla oynayan Fenerbahçe, hücumlarını da sayıya çeviremeyince koç Obradovic mola aldı: 2-12. Moladan dış atışlarla dönen sarı lacivertliler periyodu 20-14 önde bitirdi. Ali Muhammed bu periyotta 8 sayıyla oynadı.

Ricky Hickman’ın açılışını yaptığı ikinci periyotta görev alan Vesely’nin basketleri skoru 26-17’ye taşıdı (07:39). Büyükçekmece bu dakikalarda Samardjiski ve Eldridge ile etkili olurken, Berk ve Bogdanovic’in elinden gelen 5-0’lık seri farkı tekrar 9 sayıya taşıdı (05:32). Periyodun ikinci bölümünde 6-0’lık seri farkı 3 sayıya indirince koç Obradovic mola aldı (04:43). Mola dönüşü sert savunma yaparak rakibe sayı şansı tanımayan Fenerbahçe soyunma odasına Ali Muhammed’İn son saniye üçlüğüyle 43-30 önde gitti.

İkinci yarıya hücumda etkili başlayan Büyükçekmece Walker ve Samardjiskı’nın basketleriyle farkı 8 sayıya indirdi (43-35). Hickman, Barış ve Ekpe’yle hücumda etkili olan Fenerbahçe ise farkı tekrar açtı ve skoru 51-39’a yükseltti. Skor avantajını sürdüren Fenerbahçemiz, Melih Mahmutoğlu’nun son saniye üçlüğüyle final periyoduna 68-51 önde gitti.

Vesely’nin basketiyle başlayan final periyodunda agresif savunmasıyla potasını ilk 3 dakika rakibe kapatan sarı lacivertliler, Barış’ın üçlüğü ve Vesely’nin turnikesiyle skoru 75-51 yaparak rakibe mola aldırdı (07:42). Mücadelenin kalan bölümünde hem hücumda hem de savunmada oyunu tamamen kontrolü altına alan sarı kanarya, maçtan Nikola, Melih, Berk ve Egehan’ın da skor katkısıyla 89-69 galip ayrıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr