Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta karşılaşmalarında Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Kayserispor'u tek golle devirerek maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, yoğun maç temposundan dolayı ilk 11'de önemli değişikliklere gitti ve Braga maçında forma giyen Mehmet Topal'ın yanısıra Robin van Persie, Caner Erkin ve Ozan Tufan'ı yedek kulübesinde bıraktı. Sarı kart cezalısı olan Alper Potuk da bu maçta forma giyemedi.

Sarı-lacivertli takım kritik maça Volkan Demirel, Şener, Kjaer, Alves, Hasan Ali, Kadlec, Josef, Diego, Nani, Fernandao, Volkan Şen onbiri ile başladı. İkinci yarıda ise Robin van Persie, Raul Meireles ve Mehmet Topal oyuna dahil oldu.

Öte yandan Kayserispor'un yeni teknik direktörü Hakan Kutu da takımıyla ilk sınavını verdi. Kutlu, Tolunay Kafkas'tan boşalan göreve getirilmişti.

Maçın ilk yarısında oyunun kontrolü Fenerbahçe'de olsa da sarı-lacivertli ekip istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. 43. dakikada Kayserispor'un savunma oyuncusu Larrys Mabiala, Fernandao'ya yaptığı faulün ardından ikinci sarı kartını görünce takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Bu pozisyonun devamında yedek kulübesinde dördüncü hakeme yoğun şekilde itiraz eden kaleci Kayacan Erdoğan da doğrudan kırmızı kart gördü.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Fenerbahçe, 53. dakikada oyuna devre arasında dahil olan Robin van Persie'nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.

57. dakikada sarı-lacivertli takım Mijailovic'in ceza sahası içinde topa elle müdahele etmesinin ardından penaltı kazansa da atışı kullanan Fernandao'nun vuruşunda kaleci Ahamada gole izin vermedi.

Maçın geri kalan bölümlerinde ise gol sesi çıkmadı ve 90 dakika sonunda üç puan Fenerbahçe'nin oldu.

Maçın son düdüğünün ardından Kayserispor'da Sinan Bakış kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 57'ye yükselterek maç fazlasıyla yeniden liderlik koltuğunu otururken, Kayserispor ise 20 puanda kaldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr