İstanbul Anadolu Yakası'nın yürüyüş, dinlenme ve bisiklet rotalarından yaklaşık 250 ağacın bulunduğu Fenerbahçe sahilindeki çalışmaya ilişkin bir Kadıköy Belediyesi yetkilisi, İstanbul büyükşehir belediyesinin bu alana yedi adet tenis kortu yapacağını söyledi.

Etrafı panellerle çevrelenmeye başlanan yaklaşık 250 ağaç bulunduğunu alanda, vatandaşların yoğun olarak kullandığı park alanı ile bisiklet yolu bulunuyor. Proje nedeniyle sahil Kadıköylülerin kullanımına kapatılacak.

‘GÖZTEPE'DEKİ 7 TENİS KORTU SAHİLE TAŞINIYOR'

Fenerbahçe Yoğurtcubaşı sokak paralelinde bulunan yaklaşık 12 bin metrekarelik sahil hattına, 7 adet tenis kortu, idari birim ve kafeterya yapılacak. Bu çalışmanın, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye metro hattı kapsamında metro istasyonu yapılacak Göztepe 60.Yıl Parkı'nda bulunan Gülbahçe Spor Tesisleri'nde hizmet veren 7 adet tenis kortunun sahile taşınması nedeniyle yapılacağı iddia edildi.

Sorularını İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin yanıtsız bıraktığını belirten belediye yetkilisi, kendilerinden görüş alınmadığını da aktardı.

Geçen aylarda Maçka Parkı da levhalarla kapatılmış, protestolar üzerine çalışmanın Dolmabahçe-Levazım arasındaki karayolu tüneli nedeniyle yapıldığı açıklanmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr