Lige kötü başlangıç yapan ve 6 hafta sonunda 10 puan kaybeden Fenerbahçe’de gözler şimdi Galatasaray maçına kadar olan süreçte oynanacak karşılaşmalara çevrildi. Milli maç arası nedeniyle ilk mücadelesini 16 Ekim günü Kadıköy’de Alanyaspor ile yapacak olan Sarı - Lacivertliler daha sonra sırasıyla Konyaspor (D), Karabükspor, Akhisar (D) ile karşı karşıya gelecek. Hedef bu dört maçı kazanarak 12 puan almak. Yöneticiler “12 puan alırsak şampiyonluk yarışında zirveye ortak oluruz” diyorlar. Sarı - Lacivertlilerin lig maçları arasında 20 Ekim günü Manchester United ile Avrupa ligi maçı da var. İngiliz ekibi eski gücünde olmasa da F.Bahçe için kolay karşılaşma olmayacak. Şu an lider durumda bulunan F.Bahçe’nin alacağı bir puan altın değerinde olur.

Bu sezon Beşiktaş ve G.Saray’ın gerisinde kalan F.Bahçe, ligdeki ilk derbi maçını 20 Kasım günü Saracoğlu’nda Galatasaray ile yapacak. Derbiler biliyorsunuz üç ihtimallidir. Favorisi hiç bir zaman olmamıştır. Kazanan keyiflenir, kaybeden bir süreliğine kendisini toparlayamaz. Bunların örnekleri çoktur. Fenerbahçe taraftarı, yönetim, futbolcular maça bir aydan fazla zaman olmasına karşın şimdiden derbinin havasına girmiş görünüyorlar. Advocaat bakalım ilk derbisinde ne yapacak? Sarı - Lacivertlilerin toplamda oynayacağı 6 maç (5 lig 1 Avrupa) geleceğine ışık tutacak.

Fenerbahçe Kulübü, Brezilyalı forvet Fernandao’nun Beşiktaş’a haber yolladığına dair basında yer alan haberi yalanladı. Açıklamada Beşiktaş’tan “bir başka kulüp” şeklinde bahsedildi ve şu görüşe yer verildi: “Haber tamamen gerçek dışı ve yalandır. Masa başında üretilen sözde bu haberler ile okuyucularını aldatan çirkin habercilik anlayışını şiddetle kınadığımızı kamuoyuna duyururuz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr