Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu'nda Fenerbahçe - Monaco eşleşmesi Beşiktaş'ı da yakından ilgilendiriyor. Şampiyonlar Ligi'nde play-off turuna kalmak ve gelir dağılım modelinden yararlanmak için Monaco'yu elemek zorunda olan Fenerbahçe, Fransız temsilcisine elenirse en az 5 milyon euroluk gelirden olacak.

10 MİLYON EUROLUK MAÇ

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi için belirlediği yeni gelir dağılım modeline göre; Fenerbahçe, Monaco'yu elenir ve play-off turuna kalamaz ise hiçbir gelir elde edemeyecek ancak tam tersi bir senaryo gerçekleşir ve Fenerbahçe, Monaco'yu eler; play-off turunda elenirse UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etse dahi kısmen Şampiyonlar Ligi gelir dağılım modelinden yararlanacak.

BEŞİKTAŞ'A FENERBAHÇE'Yİ BEKLİYOR

Fenerbahçe'nin Monaco ile oynayacağı maç Beşiktaş açısından da büyük bir önem taşıyacak. Fenerbahçe, Monaco'ya elenirse; Beşiktaş, ekstradan 10 milyon euroyu ckasasına koyacak. Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katıldığı için tüm gelir kalemleri toplandığında 15 milyon euro alacak olan Beşiktaş, böylelikle Fenerbahçe'nin olası Şampiyonlar Ligi'ne vedası sonrasında maç oynamadan 25 milyon euroluk bir gelir elde etmiş olacak.

168 MİLYON TL'LİK GELİR ELDE ETTİ

Başarı primi, şampiyonluk payı, Süper Lig katılım payı, lisanslı ürün satışı gibi gelir gruplarıyla birlikte siyah beyazlı kulübün kasasına şampiyonlukla birlikte toplamda yaklaşık 168 milyon TL girdi.
(Sporx)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr