UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Fenerbahçe, 1-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Braga'yla karşılaştı.

Sarı-Lacivertliler, El Municipal'de oynanan mücadeleye Volkan, Şener, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef, Diego, Alper, Nani, van Persie ilk 11'iyle başladı.

Maçın başında iki ekip de karşılıklı pozisyonlar bulurken gole ilk ulaşan taraf Braga oldu. Ev sahibi ekip, 11. dakikada Vukcevic'in araya bıraktıpı topa ofsayt tartışmaları arasında hareketlenen Ahmed Hassan, kaleci Volkan'ın yanından fileleri havalandırdı: 1-0

44. dakikada Hakem Bebek'in tartışmalı bir kararı sonrası yoğun itirazlarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, tribüne gönderildi.

İlk yarının son anlarına dek beraberlik için çabalayan Fenerbahçe, aradığı golü 45+2. dakikada Alper Potuk'la buldu. Bu dakikada Nani'nin soldan getirdiği ve savunmanın dokunamadığı topu arka direkte önünde bulan Alper, yaptığı düzgün vuruşla maça denge getirdi: 1-1

İlk yarı, 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya oldukça etkili başlayan Fenerbahçe, özellikle Nani ve Alper Potuk'la girdiği net pozisyonları değerlendiremedi.

66. dakikada gelişen Braga atağında Rafa'nın şutunda top, ceza alanı içindeki Mehmet Topal'ın göğsüne kapattığı koluna çarpınca Hakem Ivan Bebek yine oldukça tartışmalı bir şekilde penaltı kararı verdi. Hırvat hakem bu pozisyonda Mehmet Topal'ı da ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

Penaltıda topun başına geçen Josue, Volkan'ın solundan ağları buldu ve takımını yeniden öne geçirdi: 2-1

10 kişi kalıp 2-1 geriye düştükten sonra oyun hakimiyetini kaybeden Fenerbahçe, 74. dakikada bu kez Stojiljkovic'i durduramadı: 3-1

83. dakikada gelişen ani Braga atağında sağ kanattan ceza alanına giren Rafa, çapraz pozisyonda yaptığı yerden vuruşla Volkan'ı bir kez daha avladı ve farkı üçe çıkardı: 4-1

Fenerbahçe'de Alper Potuk, 87. dakikada yaptığı sert müdahalenin ardından doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve takımını 9 kişi bıraktı.

Maçın son anlarında çıkan tartışmada Volkan Şen'in de, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla Fenerbahçe maçı 8 kişi tamamladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Braga, maçı 4-1 kazanarak UEFA Avrupa Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr