Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında, bugün Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde Monaco'yu ağırlayacak.

27 Temmuz Çarşamba günü 21.30'da başlayacak maç, D Smart platformundaki Smart Spor'dan naklen yayınlanacak. 

Zorlu maçta İspanya Futbol Federasyonu'ndan Jesus Gil Manzano düdük çalacak.

FENERBAHÇE'DE SİSTEM DEĞİŞTİ

Geçtiğimiz sezonu Spor Toto Süper Lig'in ikinci sırasında tamamlayan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkını ezeli rakibi Beşiktaş'a kaptırmıştı. Sarı-Lacivertliler, Monaco'yu geçtiği takdirde gruplara kalabilmek için Play-Off turunda da birbirinden güçlü rakiplerle karşılaşacak.

Yaz transfer döneminin en hareketli takımlarından Fenerbahçe, tam 13 isimle yollarını ayırırken kiralıktan dönen futbolcularıyla birlikte toplam 11 ismi de kadrosuna kattı.

Sarı-Lacivertli ekibin yeni sezonda lig, kupa ve Avrupa arenasında uygulayacağı tahmin edilen 3-5-2 sisteminin ilk kez bir resmi maçta sahaya yansıması bekleniyor.

EKSİKLER PEREİRA'NIN CANINI SIKIYOR

Fenerbahçe'de Monaco maçı öncesi eksik futbolcuların bir hayli fazla olması, moralleri bozuyor. Sarı-Lacivertliler'de sakatlıkları bulunan Volkan Demirel, İsmail Köybaşı ve Robin van Persie'nin dışında geçtiğimiz sezon oynanan olaylı Braga maçında gördükleri kartlarla cezalı duruma düşen Volkan Şen, Alper Potuk ve Mehmet Topal da Fransız ekibine karşı forma giyemeyecek. Hazırlık maçında burnuna darbe alan Brezilyalı kaleci Fabiano'nun da büyük olasılıkla bu maçta kaleyi koruyamayacağı tahmin ediliyor.

Bu arada yine Braga maçında itirazları nedeniyle tribüne gönderilen ve sonrasında bir maç ceza alan Teknik Direktör Vitor Pereira da Monaco karşılaşmasını kulübe yerine tribünden takip edecek.

MONACO DA EKSİK GELDİ

Monaco'da ise Fenerbahçe maçı için İstanbul'a getirilen 20 kişilik kadroda sakatlığı bulunan Hırvat kaleci Danijel Subasic'in yanı sıra Polonyalı yeni transfer Kamil Glik ve Portekizli orta saha oyuncusu Joao Moutinho da yer almadı.

MUHTEMEL 11'LER:

Fenerbahçe: Fabiano, Kjaer, Skrtel, Neustadter, Van der Wiel, Josef, Ozan Tufan, Salih Uçan (Aatıf), Hasan Ali Kaldırım, Emenike, Fernandao.

Monaco: De Sanctis, Sidibe, Jemerson, Raggi, Mendy, Fabinho, Bakayoko, Lemar, Dirar, Germain, Falcao

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr