Irak güçlerinin terör örgütü IŞİD’in elinde bulunan Falluca’yı geri almak için başlattığı saldırının ardından IŞİD’in Felluce’de bulunan aileleri "insan kalkan" olarak kullandığı bildirildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR, IŞİD’in hava saldırılarını önleyebilmek için sivilleri stratejik noktalara yerleştirdiğini açıkladı.

UNICEF’in Irak’taki temsilcisi Peter Hawkins bugün yaptığı açıklamada, "Çatişmaların tam ortasında bulunan çocuklar için çok endişeliyiz. Çocuklar ya IŞİD saflarında savaşmaya zorlanıyor ya da kaçmaya çalıştıklarında ailelerinden kopartılıyor" diye konuştu.

Irak güçlerinin Pazartesi günü başlattığı saldırıdan sonra Felluce kentinin içinden bağımsız kaynaklara dayanarak bilgi almanın çok zor olduğu belirtilirken, kentte içme suyu, yiyecek ve ilaç sıkıntısının olmasından endişe ediliyor.

Son hafta içinde kentten kaçmayı başaran 3 bin 700 kişinin Felluce kentinin kenar mahallerinde yaşayanlardan oluştuğu, son dokuz gün içinde kent merkezinden sadece bir ailenin kenti terketmeyi başarabildiği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr