Yetişkinler artistik buz patenine başlayan elektrik-elektronik mühendisi Naz Arıcı, 2015- 2016 yıllarında Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'nda şampiyon olarak altın madalya kazandı.

Ancak 29 yaşındaki Arıcı, Kanada'da yapılacak şampiyonaya parasızlık nedeniyle katılamayacağını açıklarken, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ise sporcuya gönderdiği yazıda, ekonomilerinin el vermediğini ve yardımcı olamayacaklarını bildirdi.

Bu gelişme üzerine milli sporcu Naz Arıcı sponsor arayışına başladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Naz Arıcı, "2015 yılında Uluslararası Buz Pateni Federasyonu'nun düzenlediği Uluslararası Yetişkinler Artistik Buz Pateni Yarışması'na katıldım ve birinci oldum. Bu yıl ise yine aynı şampiyonada yine rekor bir puanla şampiyon oldum. 2016 yılı içerisinde ikincisi Kanada'da yapılacak Yetişkinler Artistik Buz Pateni Şampiyonası 30 Ağustos tarihine denk gelmesi çok özel oldu. Oraya da altın madalya için gitmek istiyorum. Ancak Türkiye Buz Pateni Federasyonumuzun maddi sıkıntıları var ve yardımcı olamayacaklarını bana yazı ile ilettiler. Bu nedenle bu yarışmaya gidemiyorum. Antrenörümle birlikte konaklama ve uçak giderleri konusunda maddi bir destek bulursak gitmek istiyorum. Federasyon yetkilileri geçen yıl alınan başarının çok önemli olduğunu söyledi. Bu yıl da aynı madalyayı kazanınca tesadüf olmadığını kanıtladım. Bu yarışma yılda bir kere yapılıyor, ancak uluslararası federasyon bizlere verdiği haberde şampiyonanın ikincisi yapılacak denildi. Yarışma takviminde yok ama 30 Ağustos'ta alınacak altın madalya beni ülkem için heyecanlandırıyor. Ben buz pateni için işimi bıraktım. Ankara'daki buz pisti kapanınca Erzurum'a yerleştim. Bu şartlarda söz verdiğim altın madalyaları ülkeme kazandırdım. Bu güne kadar üç yarışmaya girdim ve üçünden de altın madalya kazandım. Antrenörüm ve benim desteğe ihtiyacımız var. Bu konu ile ilgili daha önce dönemin başbakanımıza bir mektup yazmıştım. O da beni Spor Genel Müdür Yardımcılarından Ömer Kalkan'a gönderdi. Sayın Kalkan ile görüştük, ancak henüz hiçbir sonuç alamadım, ama kendilerinden yardım bekliyorum. Daha önce şampiyonaya katılım ücretini kendim yatırdım. Federasyonum ulaşım ve konaklama giderlerimizi karşılamıştı. Şimdi ise katılım parasını yine ben yatırdım. Şimdi ise şampiyonaya gidebilmek için sporseverlerden yardım bekliyorum.''

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr