Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), iddialar üzerine yapılan araştırma sonunda Kargbo’nun, 9 Ağustos 2009’da Utrecht’e 1-0 yenildikleri Eredivisie amaçında şike yaptığının tespit edildiğini açıkladı. Kargbo’nun söz konusu maç için bahisçi Wilson Raj Perumal ile anlaştığı paylaşıldı.

Kargbo’nun 14 Kasım 2009 tarihinde vatandaşı olduğu Sierra Leone’nin milli takımı ile Willem II arasında oynanan özel maçta da şikeye karışmış olabileceği ifade edildi.

Olayla ilgili hazırlanan raporun UEFA ve FIFA’ya gönderileceğini belirten KNVB, şu an Hollanda dışında oynayan Kargbo’ya yönelik ülke içinde bir işlem yapılamayacağını duyurdu. Fakat 33 yaşındaki Kargbo’nun, ileride Hollanda’da futbol oynaması ya da antrenörlük yapmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

2006-2010 yıllarında Willem II’de top koşturan Kargbo, geçen sene de ortaya atılan şike iddialarını reddetmişti.

"MASUMİYETİMİZİ KAYBETTİK"

Hollanda Futbol Federasyonu direktörü Gijs de Jong, şike konusunda maalesef masumiyetlerini kaybettiklerini belirterek "Tabii ki şike sadece Hollanda'yla sınırlı değil. Bizim liglerde şike iddiaları vardı. Ancak şimdi bu kanıtlandı. Willem II kulübü, Willem II taraftarı için özellikle üzücü bir olay. Fakat aynı zamanda bu kanıtın bizi doğru yönlendirmesini gerektiğine inanıyoruz. Bu işi bir an açıklığa kavuşturmalıyız ve futbolumuzu yinedine düzlüğü çıkarmalıyız..." dedi.

Kargbo ile Perumal arasında yaşanan mail trafiğinde ikilinin Utrecht - Willem II için anlaştıkları ortaya çıkarken, Kargbo bu mailde takım kaptanı Michael Aerts ve diğer bir oyuncunun bu anlaşmanın içinde olacağını onaylıyor. Perumal'ın her onaylayan oyuncu için 25.000 Euro ödeme yapacağı ifade edildi. Anlaşmaya göre Utrecht maçı sadece 1 farklı kazanması gerekiyordu...

Kargbo'nun artık lisansı olmadığı için Hollanda futbol federasyonu konuyu UEFA ve FİFA'ya rapor etme yoluna gitti. (Fanatik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr