Yangın, Fatih Çifte Gelinler Caddesi üzerinde bulunan Skalion Otel'de saat 20.45 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, otelin lobisinde bulunan çay kazanı büyük bir gürültüyle patladı. Patlama ile otelin lobisi yanmaya başladı. Alevler kısa sürede lobiyi sardı ve otelin üst katları duman ile kaplandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi gönderildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, merdiven yardımı ile bir taraftan otel müşterisi olan çok sayıda kişiyi kurtarma çalışmasına başlarken bir taraftan da yangını söndürmeye çalıştı.
 
OTELDE KÜÇÜK ÇAPLI PATLAMALAR MEYDANA GELDİ

Otelde yangın nedeniyle küçük çaplı patlamalar da meydana geldi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen bir kişi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Polis ekipleri de cadde üzerinde güvenlik şeridi çekerek çevre güvenliği aldı. Bölgede özel harekat ekiplerinin de hazır bekletildiği görüldü. Yangını gören çevredeki bazı vatandaşlar da itfaiye ekiplerinin çalışmalarını meraklı gözler ile izledi. Otelin giriş kısmındaki camlarının da kırık olduğu görüldü. 

Olay sırasında oradan geçen Muhammed Yılmaz "Ben uzaktaydım, dumanlar yükselmeye başladı. İnsanlar camlara falan çıktı. Müşterilerin çoğu yabancıydı. Ondan sonra itfaiye geldi, gerekeni yapıyor. Ufak tefek patlamalar yaşandı. Sadece cam patlamaları yaşandı. Yukarıda mahsur kalan insanlar vardı onlarda kurtarıldı zaten" diye konuştu.

Başka bir görgü tanığı kişi "Polis ve itfaiyeye biz haber verdik. Biz buradan geçip eve gidiyorduk, bir baktık duman çıkıyor. Sonra polis, ambulans ve itfaiye geldi" dedi.

İtfaiye ekiplerinin söndürülen yangında soğutma ve duman tahliye çalışmaları devam ediyor. Yangının söndürülmesinin ardından katlarda yapılan aramada 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Fransa'da yaşayan gurbetçi Ş.C.(21) adlı kadın, Şili uyruklu S.J.(34) adlı erkek ile kimliği belirlenemeyen bir erkeğin cesetleri Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Otelden 35 kişinin tahliye edildiği öğrenildi. Otel çalışanlarından 3 kişi gözaltına alındı. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr