Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, İspanya maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

EURO 2016 D Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 mağlup olan A Milli Takım, ikinci maçınad 17 Haziran Cuma günü İspanya'yla karşılaşacak.

"İSPANYA SİZİ ZORLA GERİYE YASLAR!"

Nice'te oynanacak zorlu mücadele öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Terim, İspanya maçıyla ilgili olarak "Arkaya yaslanmak istemeseniz bile İspanya sizi yaslar. Bu gerçeği kabul ederek hareket etmek lazım. Belki de dünyanın en iyi takımlarından bir tanesi. Ancak futbol sahada oynanıyor. Biz de orada elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Neler olacağını göreceğiz." dedi.

Arda Turan'ın Hırvatistan maçı sonrası yenilgiden kendisini sorumlu tuttuğu hatırlatılan Terim, "Eğer ortada bir başarı varsa bu herkesindir. Başarısızlık varsa bu da paylaşılmalıdır. Sonuçta kollektif bir oyun oynuyoruz. Genel olarak başarısızlıkların faturası teknik direktöre çıkar ama başarı herkese paylaştırılır. Ben bir oyuncunun başarısızlığı tek başına üstlenmesini doğru bulmuyorum. Hepimizin sorumluluğu vardır. Birilerini suçlamak yanlış olur. Dolayısıyla Arda'nın Hırvatistan maçından sonraki söylediklerini de böyle değerlendirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim basın toplantısını terk etti!

GÖREVDEN AYRILACAK MI?

Terim, A Milli Takım'ın İspanya maçı öncesi gerçekleştirdiği bir idman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette görevden ayrılacağının sinyallerini verdiğinin hatırlatılması üzerine "Ben dünkü sohbet sırasında şunu söylemişim: 'Bu şampiyona bitiyor, Milli Takım'la iki ay sonra tekrar Hırvatistan'la oynuyoruz. Devamlılık benli veya bensiz hep oluyor.' Yani Milli Takım'ın devamlılığını anlatmak istedim. Ben Milli Takım'da çok mutluyum. Ancak hayatın ne getireceği belli olmaz. Bir ayrılık olacaksa bunu sizden saklamam, doğrudan söylerim merak etmeyin." diye konuştu.

"OYUNCULARA ACIMASIZLIK YAPILIYOR!"

"İspanya karşısında ilk 11'de operasyona gidecek misiniz" şeklindeki soruya is Terim, "Kadroda yapılacak hamlelerin adına 'operasyon' demek çok acımasızlık olur. Elbette değişiklikler olabilir. Ülkemiz biraz acımasız davranıyor ama diğer ülkelerde de bu böyle oluyor. Oyuncularımız sosyal medya aracılığıyla tüm acımasızlıkları görebiliyor. Ay-Yıldızın olduğu yerde biraz daha hassas düşünüyorsunuz. Dolayısıyla 15-16 maçtır bu ülkeye büyük mutluluklar yaşatan milli takım grubunun bir maç kaybettikten sonra "inlerinden çıkan" bazıları tarafından böyle acımasız yorumlara maruz bırakılması beni üzüyor. Bu takımın bir değil iki de üç de kaybetmeye hakkı var." dedi.

OZAN TUFAN OLAYI...

A Milli Takım'ın Hırvatistan maçında yediği gol esnasında saçını düzeltmesiyle dünya gündemine oturan Ozan Tufan konusunu da değerlendiren Fatih Terim, "Alman basını espiriyle yaklaştı mesela ama biz üstüne atladık Ozan'ın saçı konusunun. Dolayısıyla Arda da bu yüzden biraz dolmuş. Daha önce de farklı ülkelerin medyasında gördükleri nedeniyle artık "Hiç mi vefanız yok!" diyecek seviyeye geldi. Çocuklarımıza biraz dokunmayalım. Kaybetseler bile hesabı onlar değil biz vereceğiz. Türk Milli Takımı, herkes tarafından "Helal olsun" dedirtecek bir oyun oynadıktan sonra mesele yok. Sanırım Hırvatistan maçından sonra da oyuncularımızın "savaşını" görmedikleri için böyle yorumlar yaptılar. Umarım oyuncularım bu görüntüyü bir daha sergilemez. Ancak basının ve vatandaşlarımızın da biraz daha duyarlı davranması gerekiyor." yorumunda bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr